Marinko Došen dobio novi mandat predsjednika Uprave AD Plastika

Novi mandat počinje po isteknu trenutnog mandata koji traje do 20. srpnja iduće godine, objavila je solinska tvrtke putem Zagrebačke burze

u 10:30 Zadnja izmjena: 08.09.2019 u 13:46
171
Marinko Došen
Marinko Došen (izvor: AD Plastik)

Odlukom Nadzornog odbora društva Marinko Došen dobio je još jedan petogodišnji mandat predsjednika Uprave AD Plastika. Nadzorni odbor AD Plastika odluku oimenovanju donio je na sjednici održanoj u četvrtak. Novi mandat počinje po isteknu trenutnog mandata koji traje do 20. srpnja iduće godine, objavila je solinska tvrtke putem Zagrebačke burze.

“Temeljem uspješnih rezultata i unaprjeđenja poslovanja kompanije koji su postignuti u proteklom razdoblju, Nadzorni odbor donio je ovu odluku u cilju osiguravanja kontinuiteta rada Uprave i ostvarenja dugoročnih poslovnih ciljeva kompanije. O imenovanju ostalih članova Uprave odlučivat će se prije isteka postojećeg mandata”, navodi se u priopćenju AD Plastika.

Marinko Došen imenovan je predsjednikom Uprave AD Plastika 6. veljače 2015. godine, a sadašnji mandat započeo mu je 20. srpnja 2016. i traje do 20. srpnja 2020. godine.

AD Plastik grupa je u prvom polugodištu ostvarila 57 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Poslovni prihodi u prvih šest mjeseci povećani su za 12,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na 713,7 milijuna kuna, a poslovni rashodi za 15,5 posto na 663,9 milijuna kuna.

>>AD Plastik u Rusiji ugovorio poslove vrijedne 46,5 mil. kuna

AD Plastik Grupu čine AD Plastik Hrvatska, AO AD Plastik Togliatti Rusija, ZAO AD Plastik Kaluga Rusija, ADP Srbija, AD Plastik Slovenija i Tisza Automotive Mađarska.