Javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitatateljske publike

Natječaj traje sljedećih mjesec dana, a prijaviti se mogu samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge i ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja

57

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja pa je Ministarstvo kulture i medija objavilo javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitatateljske publike svih uzrasta u Hrvatskoj. Želi se podignuti svijest o važnosti čitanja i učiniti ga dostupnijim te razvijati kulturu čitanja, ali i čitateljske kompetencije.

Prijave se zaprimaju od 26. veljače do 26. ožujka, a prijaviti se mogu samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske, udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja.

Predloženi programi mogu se odnositi na sva područja kulture i umjetnosti: izvedbene i vizualne umjetnosti, književnost, kulturnu baštinu i film te programe međunarodne kulturne suradnje. Posebna će se pozornost posvećivati interdisciplinarnim i multimedijalnim programima koji nastoje povezati čitanje s drugim područjima društvenog djelovanja.