Startup Ascalia prikupio 1,2 milijuna kuna svježeg kapitala

Ascalia je sustav za pametne gradove i industriju 4.0 s primarnim ciljem smanjenja utroška energije i resursa u tim sustavima. Glavni investitor je Iverpan, jedan od vodećih hrvatskih proizvođača materijala za izradu namještaja i kuhinjske opreme

195
Startup Ascalia
Uz samu investiciju, Iverpan će uvesti Ascalijino Industry 4.0 rješenje u sve razine svog proizvodnog procesa

Tvrtka Ascalia Ltd. prikupila je investiciju u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna. Glavni investitor je Iverpan d.o.o., jedan od najvećih hrvatskih proizvođača materijala za izradu namještaja i kuhinjske opreme. Uz samu investiciju, Iverpan će uvesti Ascalijino Industry 4.0 rješenje u sve razine svojeg proizvodnog procesa, čime postaje Ascalijin premium klijent.

>>Ascalia štedi energiju i resurse industriji i gradovima

Iverpan glavni investitor

Suradnja Iverpana i Ascalije omogućit će obojici partnera da se dodatno posvete tehničkim i tehnološkim izazovima specifične industrije, što će unaprijediti samo rješenje. Prikupljena sredstva bit će korištena za povećanje inženjerskih kapaciteta Ascalije i mogućnost opsluživanja još više klijenata iz različitih područja industrije.

Ascalia je Industry 4.0 i Smart City rješenje koje industriji SME segmenta, gradovima i mjestima omogućuje snažno iskoristiti motrenje u realnom vremenu, sprečavanje i ispravljanje kvarova, detaljnu analitiku – sve pogonjeno umjetnom inteligencijom – uz
nedostignutu razinu kompatibilnosti s tehnološkim standardima zaključno s 1979., što rezultira manjim troškovima, većom produktivnošću, bez visokih troškova prelaska na novo rješenje i bez zaustavljanja proizvodnje.

Startup Ascalia je ove godine ušao u prvu hrvatsku generaciju EIT Climate-KIC akceleratora, najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete.