Pametni novčanik Baggizmo prikupio više od 18.000 dolara na Kickstarteru

U prvih tjedan dana crowdfunding kampanju pametnog novčanika podržala su 242 ulagača iz cijelog svijeta, a prikupljeno je više od polovine ciljanog iznosa

122
startup Baggizmo

U prvih tjedan dana domaći startup Baggizmo prikupio je na platformi za grupno financiranje Kickstarter više od 18.000 dolara odnosno više od polovine od planiranih 35.000 dolara, priopćeno je iz tvrtke. Na Kickstarteru je do sada kampanju kojom se prikupljaju sredstva za pokretanje proizvodnje pametnog novčanika podržalo više od 240 ulagača iz cijelog svijeta, a njihov broj neprestano raste.

Tijekom kampanje ogledni primjerak pametnog novčanika, Baggizmo Wisewarda, može se kupiti za 69 dolara.

Kampanja traje do 14. srpnja. Mnogi ulagači kupili su tijekom kampanje Baggizmov pametni novčanik, ali značajan je broj i onih koji projekt podržavaju već s pet dolara. Namjera je naprednu tehnologiju koju je u Hrvatskoj razvio Baggizmo integrirati u funkcionalni pametni novčanik.

Nosiva tehnologija

“Baggizmo Wiseward posjeduje senzore i elektroniku kakvu konkurencija još nije razvila i trenutno je najinovativniji na tržištu. Riječ je o nosivoj tehnologiji za koju svjetski trendovi najavljuju da će u bliskoj budućnosti zamijeniti mobilne uređaje.

Time je pametni novčanik iz Baggizma postao hrvatski igrač na najdinamičnijem području razvoja tehnologije. Namijenjen je svima koji žele sigurniji i funkcionalniji novčanik koji štiti svoj sadržaj od digitalne krađe ili gubitka”, istaknuo je Ladislav Jurić, direktor Baggizma.

Magnetni senzor detektira kada je novčanik otvoren, a pomoću UV lampice može se provjeriti je li novčanica krivotvorena. U Baggizmov pametni novčanik ugrađena je bluetooth tehnologija koja ga povezuje s mobilnim uređajem. Tako se smanjuje mogućnost gubitka, krađe ili zaboravljanja novčanika. Korisnik posredstvom mobilne aplikacije zaprima obavijesti o promjeni pozicije svog novčanika. Tosu samo neke od funkcionalnosti Baggizmo Wisewarda.

Prije dvije godine Baggizmo je na Kickstarteru prikupio ciljanih 35 tisuća dolara s kojima je pokrenuo proizvodnju praktične torbe za elektroničke uređaje. Kampanju je tada podržalo 353 ulagača.