Tree Elements na Kickstarteru u tjedan dana prikupio više od 50 tisuća dolara

Tree Elements je stambeno gospodarski sklop, seosko domaćinstvo s tri kućice za goste ‘na stablima’, pomoćna građevina u kojoj će služiti za potrebe domaćinstva te peta kućica kao mjesto okupljanja gostiju

247
Ivona Ercegović
Tree Elements - izgradnja pomoćne kućice [foto Ivona Ercegović]

Ivona Ercegović u prva dva dana kampanje na platformi za grupno financiranje Kickstarter prikupila je za svoj projekt Tree Elements 36.133 dolara, čime je premašila ciljani iznos od 35.000 dolara.

Kampanju, koja traje do 13. svibnja, do sada je podržalo 430 osoba, a prikupljeno je 55.000 dolara (zadnje ažurirani podaci 21.4.2021.)

Tree Elements je stambeno gospodarski sklop, seosko domaćinstvo s tri kućice za goste ‘na stablima’, u stvari na potpornjima, koje predstavljaju elemente iz prirode – zemlju, vodu i zrak. Četvrti element je vatra koju predstavlja mala kućica, pomoćna građevina u kojoj će služiti za ppotrebe domaćinstva. Peta kućica je mjesto okupljanja gostiju, u njoj će moći doručkovati i večerati, tamo su praonica i knjižnica. Sve je povezano u prirodnu cjelinu”, objasnila je Ivona u razgovoru za točkanai.hr.

Više o Ivoninom projektu možete pročitati na našem portalu u tekstu “Ivonina čudesna šuma s kućicama u krošnjama”.

Hrvatske tvrtke na Kickstarteru

Do sada najuspješniju kampanju hrvatska tvrtke na Kickstarteru imala je osječka Orqa koja je 2019. prikupila 364.306 eura. Njihove naočale za upravljenje dronovima podržalo je 606 osoba.

Startup CircuitMess, koji vodi mladi karlovački inovator Albert Gajšak, u kampanji u kojoj je predstavio svoj novi proizvod STEM Box, prikupio je lani 408.749 dolara ili više od 2,5 milijuna kuna. STEM Box je set od šest uradi-sam proizvoda uz koje korisnik kroz vlastito iskustvo može upoznati tehnologije budućnosti kao što su umjetna inteligencija, autonomna vožnja, sinteza zvuka, prepoznavanje glasa, bežična komunikacija, video igre i strojno učenje.

O Albertu Gajšaku također možete čitati na portalu točkanai.hr u tekstu “Albert Gajšak i Circuitmess – pioniri ‘uradi-sam’ STEM edukacije”.

Startup Miret, kojeg su prije pet godina pokrenula braća Hrvoje i Domagoj Boljar, na Kickstarteru je u žujku prošle godine lansirao kampanju u kojoj je predstavio svoju drugu kolekciju udobnih i izdržljivih ekoloških tenisica napravljenih od 97 posto prirodnih materijala. Iako je kampanja zbog pandemije prekinuta ranije, bila je vrlo uspješna – plasirano je 750 pari tenisica, a prikupljeno je 68 tisuća dolara.

Braću Boljar predstavili smo 2019. u tekstu “Braća Boljar: Naša tenisica je autentičan zeleni proizvod”.