HAMAG-BICRO u Splitu otvorio svoju šestu ispostavu

Ispostava je otvorena u okviru projekta BOND 2 čije je cilj potaknuti poduzetničke aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim hrvatskim regijama te tako osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva

29
HAMAG-BICRO
Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a [Izvor: HAMAG-BICRO]

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je 28. siječnja u Splitu svoju šestu ispostavu u okviru druge faze projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a” – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Split na adresi Obala Ante Trumbića 4. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te tako osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

“Agencija HAMAG-BICRO pozicionirala se kao centralna institucija za sve mikro, male i srednje poduzetnike kojima je potrebna financijska podrška u svim fazama poslovanja. Kako bi osigurali stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva u svim dijelovima Republike Hrvatske započeli smo s projektom decentralizacije čija se realizacija konkretno ogleda u otvaranju ispostava u svim županijama. U tome nam uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi, kako bi prijenosom iskustva i znanja pružili konkretnu podršku svakom malom poduzetniku”, rekao je prilikom otvaranja splitske ispostave Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Predsjednik HGK – Županijske komore Split, Joze Tomaš naglasio je kako će najveću korist i benefit od ove suradnje imati poduzetnici, kojima će na jednom mjestu biti dostupne usluge obiju institucija i koji će tu moći dobiti više informacija vezanih za poslovanje. Uz informacije i usluge koje im HGK pruža u smislu zastupanja, promocije i edukacije, sada će na raspolaganju imati i sve oblike podrške HAMAG-BICRO-a koje mogu koristiti za pokretanje, rast i razvoj poslovanja.

“Poticanje i razvoj poduzetničke inicijative jedna je od osnovnih zadaća HGK, a s ciljem poticanja i potpore ženama u poduzetništvu u Županijskoj komori Split djeluje i jedinstven Poduzetnički inkubator za poduzetnice početnice. U procesu transformacije poslovanja, u kojem je trenutno HGK, i ova suradnja s HAMAG-BICRO-om predstavlja nov i konkretan korak u podršci poduzetnicima Splitsko-dalmatinske županije”, dodao je Tomaš.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban podsjetio je pak kako je prošle godine u županiji potpisano devet ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava vrijednih više od 17 milijuna kuna. Takvim mjerama jačaju  se poduzetničko-potporne institucije urbane aglomeracije Split s ciljem pružanja inovativnih i kvalitetnih usluga poduzetnicima s ovog područja, istaknuo je župan.