Hrvatske ekološke tenisice osvojile tri priznanja Global Footwear Award

Global Footwear Award nije prvo prestižno priznanje ovome jedinstvenom hrvatskom startupu. Naime, prošle su godine osvojili IDA International Design Award. Također, u 2020. godini ostvarili su investiciju od gotovo 2 milijuna kuna

86
Miret
Hrvoje i Domagoj Boljar

Na prestižnom svjetskom natjecanju Global Footwear Award 2020 hrvatski brend ekoloških tenisica Miret u globalnoj konkurenciji multinacionalnih brendova osvojio je čak tri priznanja. Hrvoje Boljar je osvojio prvo mjesto u kategoriji Materials sourcing za Miret projekt, te zlato u kategoriji Materials sourcing/Biodegradable materials. Za Miret Forest dark kolekciju, Ana Boljar (kreativna direktorica) je osvojila srebro u kategoriji Materials sourcing/Biodegradable materials.

>>Braća Boljar: Naša tenisica je autentičan zeleni proizvod

Global Footwear Award je natjecanje koje prepoznaje napore nadarenih dizajnera obuće diljem svijeta i dodjeljuje priznanje njihovu radu. Poseban naglasak stavlja na održivost i time nadahnjuje cijelu industriju. Žiri Global Footwear Awarda čine vodeći stručnjaci u industriji čiji su talenti i doprinosi zajednici proizvodnje obuće značajni.

Global Footwear Award nije prvo prestižno priznanje ovome jedinstvenom hrvatskom startupu. Naime, prošle su godine osvojili IDA International Design Award. Također, u 2020. godini ostvarili su investiciju od gotovo 2 milijuna kuna, a unatoč pandemiji uspješno su zaključili Kickstarter kampanju i prikupili više od 400.000,00 kuna.

Startup Miret osnovala su braća Hrvoje i Domagoj Boljar prije šest godina. Zapravo, oni su nastavili obiteljski posao proizvodnje obuće. Svjesni da su materijali koji se koriste u proizvodnji obuće izuzetno štetni za okoliš, odlučili su napraviti drastičnu promjenu. Okrenuli su se ekološkoj proizvodnji. Krenuli su u potragu za prirodnim, zdravim materijalima i proizvodnim partnerima koji su znali da je transformacija nužna. I uspjeli su! Njihove tenisice sada su 97 posto izrađene od prirodnih materijala.

Miret danas ima značajan krug osviještenih obožavatelja koji ekološku održivost proizvoda smatraju imperativom!

“Ova je nagrada veliko priznanje za naš naporan rad i kontinuirano istraživanje kroz koje unapređujemo naš proizvod. Na početku smo ere u kojoj je održivost na prvom mjestu. Kako nam je ekologija primarni cilj, kroz Miret pokušavamo informirati javnost i naglasiti hitnost potrebnih ekoloških akcija. Sve ljudske aktivnosti štete okolišu, ali postoje načini da to umanjimo. Ova nagrada najbolje pokazuje u kojem smjeru idemo i čemu težimo”, rekao je povodom nagrade Domagoj Boljar.