Kolektivni ugovor ugostiteljstva proširen na sve zaposlene i poslodavce

Kolektivni ugovor potpisan je na dvije godine i primjenjuje se od 1. travnja 2022. do 31. prosinca 2023., dok se nove minimalne bruto plaće primjenjuju od 1. lipnja 2022. godine

70
[Image by Pexels from Pixabay]

Kolektivni ugovor za ugostiteljstvo proširen je na sve radnike i poslodavce u toj djelatnosti u Hrvatskoj, izvijestili su u utorak iz Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Hrvatske udruge poslodavca (HUP).

STUH, Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije i HUP potpisali su u travnju novi Kolektivni ugovor ugostiteljstva. Već tada je najavljeno da će pokrenuti postupak da se kolektivni ugovor proširi na cijelu ugostiteljsku djelatnost u Republici Hrvatskoj. Taj postupak je sada dovršen odlukom ministra rada i objavom o proširenoj primjeni u Narodnim novinama.

Novim Kolektivnim ugovorom ugostiteljstva (KUU) povećane su minimalne bruto plaće zaposlenih u djelatnosti ugostiteljstva i definirana su druga materijalna prava zaposlenih, značajno iznad zakonski propisanih. Kolektivni ugovor potpisan je na dvije godine i primjenjuje se od 1. travnja 2022. do 31. prosinca 2023., dok se nove minimalne bruto plaće primjenjuju od 1. lipnja 2022. godine.

>>Potpisan je novi Kolektivni ugovor za sektor ugostiteljstva

“Prije covid krize u turizmu nam je nedostajao svaki treći radnik, a kriza kroz koju prolazimo je dodatno akcelerirala negativne trendove. Moramo drastično promijeniti uvjete rada u turizmu ako želimo ostati konkurentni. Hrvatsko gospodarstvo nema alternativu turizmu koji čini više od 20 posto BDP-a, te ako država i poduzetnici ubrzano ne povećaju plaće i promjene uvjete rada u turizmu suočiti ćemo s padom kvalitete i posljedično s događanjem turizma niske dodane vrijednosti. Stoga pozdravljamo odluku ministra kojom se proširuje Kolektivni ugovor na sve poslodavce i radnike u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, a koja ima za cilj povećati sva minimalna primanja. Ali isto tako, naglašavamo da je izazov za poslodavce, socijalne partnere i Vladu puno veći ako se želimo baviti turizmom visoke dodane vrijednosti, što Hrvatska ima priliku i zaslužuje”, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik HUP Udruge ugostiteljstva i turizma.

Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske, istaknuo je kako se Kolektivnim ugovorom i širenjem njegove primjene na sve radnike i poslodavce iz djelatnosti ugostiteljstva i pružanja usluga smještaja i prehrane zaposlenima uz povećanje minimalne plaće radnicima osiguravaju dodatna prava u odnosu na ona propisana Zakonom o radu, kao što su pravo na isplatu dodatke na radni staž od 0,5 posto po svakoj godini staža, dodatka za otežane uvjete rada, noćni, smjenski, prekovremeni i rad nedjeljom, blagdanima i u neradne dane, pravo na isplatu solidarnih pomoći, jubilarnih nagrada, troškova prijevoza, dnevnice za službeni put, terenskog dodatka, naknade za odvojeni život, dara djetetu…

“Međutim, i nadalje nismo zadovoljni tim povećanjem minimalne plaće, jer i dalje tvrdimo da je plaća i sigurnost radnog mjesta najbitniji razlog odljeva naše stručne radne snage van Hrvatske. Nastavit ćemo zajedno s poslodavcima pritiskati Vladu da porezno rastereti ovu djelatnost”, dodao je Andrić.

“Kolektivnim ugovorom ugostiteljstva, a posebno donošenjem Odluke o proširenoj primjeni na sve poslodavce, učinjen je mali pomak. Dobar početak turističke sezone ulijeva nam optimizam, pa se nadamo da ćemo ohrabreni rezultatima, kroz dijalog socijalnih partnera naći način za dodatno povećanje plaća radnika u narednom razdoblju, jer to je jedini način da zadržimo naše domaće kvalitetne radnike, koji jamče kvalitetu po kojoj je naš turizam poznat”, rekla je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.