Zagreb oslobađa poduzetnike plaćanja najamnine i komunalne naknade

Poduzetnici kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, oslobađaju se u potpunosti obveze komunalne naknade, a poduzetnicima koji djelatnost obavljaju u gradskim prostorima komunlna naknada umanjuje se za 30 posto

203
gospodarstvo Grada Zagreba

Zagrebačka gradska skupština prihvatila je, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, mjere koje bi trebale ublažiti negativne posljedice na gospodarstvo Grada Zagreba uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19:

  • Poduzetnici koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Zagreba oslobađaju se plaćanja zakupnine. Rok plaćanja zakupnine za ožujak 2020. produžuje se na 90 dana.
  • Poduzetnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti, utvrđeni iznos obveze komunalne naknade umanjit će se za 30 posto.
  • Poduzetnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti, a kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, oslobađaju se u potpunosti obveze komunalne naknade.
  • Korisnici javnih površina za postavljanje otvorene terase oslobađaju se plaćanja mjesečne naknade.

Ove mjere će se primjenjivati za razdoblje od 1. travnja do 30. lipnja 2020. godine. Ako bude potrebno, primjena mjera će se produžiti, poručuju iz Gradskog poglavarstva.