HGK ukida članarine za tvrtke kojima je onemogućeno poslovanje

Hrvatska gospodarska komora danas je donijela Odluku da se, uslijed epidemije koronavirusa i temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH privremeno ukida obveza plaćanja članarine tvrtkama kojima je onemogućeno poslovanje.

53
HGK ukida članarine

Hrvatska gospodarska komora danas je donijela Odluku da se, uslijed epidemije koronavirusa i temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, privremeno ukida obveza plaćanja članarine tvrtkama kojima je onemogućeno poslovanje.

„Ovo je situacija u kojoj svi moramo ponijeti teret i pokazati solidarnost. Smanjujemo plaće i odgađamo sve troškove koji nisu neophodni za funkcioniranje. Fokus svih naših aktivnosti je na rješavanju problema poduzetnika. Naše stručne službe dobivaju na tisuće upita dnevno, a kontaktni centar odgovara od 0 do 24“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

>>Banke odgađaju ovrhe i omogućavaju odgodu plaćanja rata kredita

Financijska služba HGK napravila je analizu i donijeta je odluka da se za iduća tri mjeseca, odnosno dok god bude potrebno, ovisno o razvoju situacije, ukida članarina za sve poduzetnike koji zbog teške situacije u kojoj su se našli ne ostvaruju prihod.

„S obzirom na trenutno stanje ovaj korak je samo logičan nastavak našeg nastojanja da što više olakšamo život poduzetnicima u ovoj krizi“, zaključio je Burilović.