Mursko Središće: Rasprodane parcele u Gospodarskoj zoni Brezje

Gospodarska zona Brezje prostire se na 13 hektara sa svom potrebnom infrastrukturom za gradnju novih poslovnih objekata, a grad priprema dokumentaciju za gradnju i opremanje novih 13 hekara zemljišta namijenjenih gospodarstvu po istom modelu

136
Mursko Središće
Izvor: Grad Mursko Središće

Privodi se kraju izgradnja prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje na području grada Mursko Središće. U tijeku je asfaltiranje prometnica, a po završetku projekta Gospodarska zona bit će kompletno opremljena i uređena, sa svom potrebnom infrastrukturom za gradnju novih poslovnih objekata. U Brezju će se otvoriti više od dvjesto radnih mjesta.

U komunalne radove i opremanje Gospodarske zone Brezje uloženo je 7,5 milijuna kuna. Za gradnju cesta u gospodarskoj zoni krajem 2017. Murskom Središću dodijeljeno je 6,86 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je projekt s 85,8 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Gospodarska zona Brezje prostire se na 13 hektara i sve su parcele prodane. Grad priprema dokumentaciju za gradnju i opremanje novih 13 hektara zemljišta namijenjenih gospodarstvu po istom modelu.

Za ulaganja iznad 3 mil. kn – nema komunalnog doprinosa

Zemljište u gospodarskoj zoni kraj Murskog Središća kupila je metalo-prerađivačka tvrtka STS-tech iz Sibice koja svu svoju proizvodnju izvozi; nakon tri godine podstanarstva u Brezju će graditi vlastiti poslovni prostor.

“Radimo komponente strojeva za drvnu industriju i neke grane metalne industrije. Parcelu smo kupili jer smo vidjeli da daljnje širenje poslovanja nije moguće bez vlastitog proizvodnog pogona. Trenutno radimo u iznajmljenim prostorima u kojima nije moguće širenje proizvodnog procesa i opremanje tvrtke”, rekao je Tino Sabol, vlasnik tvrtke STS-tech.

>>Poduzetničke zone: Novac iz EU fondova za novi zamah

Dvije parcele kupila je tvrtka Sobočan interijeri, jedna od najuspješnijih međimurskih tvrtki, koja u staroj Gospodarskoj zoni posluje već 12 godina. Opremaju poslovne prostore niza europskih tvrtki.

“U Gospodarsku zonu smo došli s pedeset radnika, na nešto više od osam tisuća četvornih metara. Danas poslujemo na 21 tisući četvornih metara i imamo 180 zaposlenih. Već ove brojke pokazuje da se stalno širimo. Trenutno smo na optimalnom broju zaposlenih, ali svaka ozbiljna tvrtka mora imati planove I strategiju buduće razvoja, pa tako I mi”, rekao je Franjo Sobočan, direktor tvrtke Sobočan interijeri.

Cijena parcele bila je pet eura po četvornom metru, rekao je Dražen Srpak gradonačelnik Murskog Središća. “Svi poduzetnici koji su kupili parcele i u tri godine će uložiti više od tri milijuna kuna, u potpunosti su oslobođeni komunalnog doprinosa”, dodao je gradonačelnik.