Austrijski LSG Group preuzeo od Tehnike gradilište Dalmatia Towera

Prvotni izvođač radova, zagrebačka Tehnika, zapao je u poslovne probleme pa je investitor s austrijskom građevinskom tvrtkom LSG Group dogovorio nastavak radova na najvišem hrvatskom neboderu po principu 'ključ u ruke'

256
LSG Group Dalmatia Tower
Licencirana fotografija / snimio Goran Les

Austrijska građevinska tvrtka LSG Group preuzela je od zagrebačke Tehnike, dosadašnjeg izvođača radova, gradilište Dalmatia Towera u Splitu, objavili su u utorak, 22. listopada, investitori iz tvrtke Westgate Tower.

Nakon što je prvotni izvođač radova Tehnika d.d. zapao u probleme, početkom ove godine nastavak radova dogovoren je s tvrtkom LSG Group po principu ‘ključ u ruke’. Tehnika je pak ušla u postupak predstečajne nagodbe, što joj je omogućilo da nastavi izvoditi radove na armirano-betonskoj konstrukciji objekta do završetka tranzicije, odnosno preuzimanja gradilišta od strane LSG Grupe.

Splitski toranj imat će 27 katova i sa 115 metara bit će najviši u Hrvatskoj. Do sada je izgrađeno 25 etaža, do visine od 95 metara.

>>Tehnika zbog raskida ugovora u Alžiru zatražila pokretanje predstečaja

“U ovom trenutku ostvarili su se uvjeti da glavni izvođač radova, austrijska tvrtka LSG Grupa, u potpunosti preuzme koordinaciju svih radova na objektu”, rekao je Davor Pavlov, član Uprave tvrtke Westgate Tower.

Austrijska tvrtka na donjim katovima zgrade već postavlja fasadu, uvodi instalacije i uređuje interijer.

“Bez obzira na to što su uslijed procesa preuzimanja gradilišta privremeno zaustavljeni radovi na konstrukciji, očekujemo da će LSG Group ubrzo uspostaviti punu dinamiku radova i završiti objekt na obostrano zadovoljstvo i u zadanom roku. Jako smo zadovoljni njihovim profesionalnim pristupom i sigurni smo u njihovu stručnost i sposobnost”, dodao je Parlov.

Završetak radova planiran je u drugoj polovici 2020. godine.