Otvoren Poduzetnički centar Prelog vrijedan 16 milijuna kuna

U Poduzetničkom centru su 23 opremljena ureda, po dvije sobe za sastanke i konferencijske dvorane s ukupno 300 mjesta, garderobe, spremišta, sobe za servere te dvije kuhinje za korisnike prostora

96
Poduzetnički centar Prelog
U Poduzetničkom centru su 23 ureda opremljena računalima, stolovima, stolicama i ormarima,

U petak, 11. listopada, svečano je otvoren Poduzetnički centar Prelog u koji je uložen 16,1 milijun kuna. U okviru programa Razvoj poslovne infrastrukture Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je 2017. gradu Prelogu 15,77 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za realizaciju „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“.

Nakon dvije godine na prostoru Gospodarske zone Sjever u Prelogu izgrađen je i opremljen Poduzetnički centar Prelog ukupne neto površine od 2.172 četvornih metara. Radove je, uz podizvođače, izvela tvrtka Izgradnja d.o.o. Domašinec, dok je za stručni nadzor bila zadužena tvrtka Opće građevinsko poduzeće d.o.o. iz Preloga.

U Poduzetničkom centru su 23 ureda opremljena stolovima, stolicama, ormarima, dvije sobe za sastanke, dvije konferencijske dvorane s ukupno 300 mjesta, prostori za čistačice, garderobe, spremišta, sobe za servere te dvije kuhinje za korisnike prostora. Poduzetnički centar Prelog opremljen je također sa 60 računala, 60 operativnih sustava za računala, 60 MS Office, 49 printera, četiri pisača A3, tri projektora s pripadajućom opremom, dva servera te 55 fiksnih I mobilnih telefona.
U opremanju objekta sudjelovale su tvrtke Brid d.o.o. te Bukal elektronika d.o.o. Partner na ovom projektu bio je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec.

Poduzetnički centar Prelog poticat će inovativnost i kreativnost te olakšati poslovanje lokalnih poduzetnika. Centar će pružati poslovne i savjetodavne usluge poduzetnicima te potporu prilikom apliciranja za europske projekte.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek prilikom svečanog otvaranja rekao je da je u pozivnom natječaju već 14 osoba iskazalo interes za smještaj u Centru te da bi prvi ugovori trebali biti potpisani do kraja listopada.