Otvorene prijave za novu generaciju startup inkubatora Algebra LAB

Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata

24
Algebra LAB

Algebra LAB otvara prijave za novu, 14. generaciju startup inkubatora. Svi koji žele biti dijelom nove generacije startupa trebaju se prijaviti do kraja rujna putem web stranica gdje će naći i sve druge informacije o procesu selekcije i načinu sudjelovanja u inkubatoru. Za svaku generaciju startup inkubatora Algebra LAB-a prijavljuje više od stotinu timova, a u program ih bude primljeno desetak.

Program inkubacije namijenjen je startup poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju ili projekt, ali treba im dodatna podrška za realizaciju. U sklopu programa održat će se niz radionica na kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima, u grupama i individualno.

Timovi će u sklopu inkubatorskog programa, u suradnji s mentorima, stjecati znanja iz područja poduzetništva, financija, investicija, marketinga, komunikacije, prodaje, PR-a i  psihologije, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Radit će se na konkretnim primjerima, razvijajući konkretne poduzetničke projekte samih timova.

Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata. Kroz networking s drugim startupovima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme pred kojima će se naći i kako se pozicionirati na tržištu.

Jedini posve digitalan inkubator u Hrvatskoj

Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve “digitalan” inkubator u zemlji koje timove može podržati i stimulirati kroz prenošenje aktualnih posljednjih znanja i saznanja iz niza ključnih područja kao što su umjetna inteligencija (AI), podatkovna znanost, softversko inženjerstvo, dizajn, razvoj korisničkih sučelja, strojno učenje (ML), blockchain i još mnogo toga.

Zahvaljujući izravnoj povezanosti sa znanstveno-istraživačkim aktivnostima te više od 600 nastavnika i predavača iz Algebrina sustava, startup inkubator omogućava dobro mentoriranje timova, čak i u segmentima usko specifičnih znanja potrebnih za pojedine projekte u nastajanju.

“Algebra LAB inkubator najstariji je i najuspješniji inkubator u Hrvatskoj. S radom smo počeli još 2012. kao ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od 2018. godine dio Algebrina sustava. Naš je program dosad uspješno završilo više od 150 startup timova u 13 generacija, a pružamo im mogućnost suradnje s više od 100 mentora iz različitih područja: od onih iz financijskog sektora do investitora, ljudi iz marketinga ili developera. Nakon četiri mjeseca radionica i individualnog rada s mentorima, timovi će u proljeće 2022. svoje projekte predstaviti pred međunarodnim žirijem investitora i uspješnih poslovnih ljudi, što je brojnim dosadašnjim LAB startupovima otvorilo nove prilike i mogućnosti daljnjeg razvoja, uključujući i financiranje”, istaknula je Maja Brkljačić, business development menadžer Algebra LAB-a.

Preporuka investitorima koja ima težinu

“Odnos u kojem su sudionici inkubatora na prvom mjestu prepoznat je od zajednice i kontinuirano smo jedan od inkubatora sa najvećim brojem prijava iako izravno ne ulažemo novac u timove. Međutim, naša preporuka zajednici investitora ima svoju težinu i prepoznata je kao relevantna i na to smo ponosni.

Također, sve je veći broj kompanija koje s našim timovima ugovaraju inkubatorske programe unutar svojih kompanija i takve smo programe radili za više velikih tvrtki u regiji.

Više je timova, već tijekom ili nakon inkubatorskog programa, privuklo značajna sredstva, neki i više od 150.000 eura, a s mnogima smo i danas u kontaktu kroz razne oblike suradnje, što smatramo pokazateljem uspjeha koji smo gradili i gradimo zajedno”, poručio je Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a.