Plenković najavio nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta u lipnju

Kriteriji, skupine poslodavaca koje imaju pravo na potporu i visina subvencije neće se mijenjati, najavio je predsjednik Vlade. Službenu odluku o nastavku mjera bi početkom idućeg tjedna trebalo donijeti Upravno vijeće HZZ-a

78
očuvanje radnih mjesta siječanj
[Image by LuckyLife11 from Pixabay]

Vlada će u lipnju nastaviti s potporama za očuvanje radnih mjesta za poslodavce i obrte zahvaćene krizom zbog pandemije covida-19 i za one s područja pogođenih potresom, najavio je predejdnik Vlade Andrej Plenković na sjednici Vlade u petak. Kriteriji, skupine poslodavaca koje imaju pravo na potporu i visina subvencije neće se mijenjati.

Plenković smatra kako možemo biti iznimno zadovoljni rezultatom koji su dosadašnje mjere polučile jer je tržište rada ostalo stabilno.

“Daljnjim mjerama i aktivnostima podupirat ćemo rad i opstojnost naših poduzetnika jer je zapošljavanje i očuvanje radnih mjesta jedan od najvažnijih prioriteta gospodarskog razvoja i oporavka”, poručio je Plenkovi dva dana prije drugog kruga lokalnih izbora.

Od ožujka prošle godine do 25. svibnja ove godine iz državnog proračuna za potpore za očuvanje radnih mjesta izdvojeno je 10,5 milijardi kuna, a potporama je obuhvaćeno više od više od 120.000 poslodavaca i više od 680.000 zaposlenih.

Službenu odluku o nastavku mjera bi početkom idućeg tjedna trebalo donijeti Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

>>Evo kako dokazati pad prihoda da biste ostvarili pravo na potpore

>>HZZ produžio mjeru za očuvanje radnih mjesta na svibanj