Antunovac dobio poduzetnički inkubator vrijedan 21,4 mil. kuna

Poduzetnički inkubator i akcelerator se prostire na 3179 četvornih metara te obuhvaća 34 uredska i dva proizvodno-poslovna prostora, konferencijsku dvoranu, dva co-working prostora i druge sadržaje. Cijena najma je oko 40 kuna po četvornom metru

144
Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac
Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac

U Gospodarskoj zoni u Antunovcu u petak, 7. lipnja svečano je otvoeren Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac (PIA) koji je usmjeren na podupiranje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na širem osječkom području te u Osječko-baranjskoj županiji. Projekt je vrijedan 21,4 milijuna kuna, a čak 93,4 posto troškova (19,7 mil. kuna) pokriveno je europskim novcem, iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija”.

Poduzetnički inkubator i akcelerator se prostire na nešto manje od 3200 četvornih metara izgrađenog i infrastrukturno opremljenog prostora. Obuhvaća 34 uredska i dva proizvodno-poslovna prostora, konferencijsku dvoranu, dva co-working prostora i druge sadržaje.

“Izgradnja objekta je završena prije mjesec dana, a u tijeku je javni poziv za zakup poslovnih prostora na koji se svakodnevno javljaju poduzetnici”, rekla je direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. Nataša Tramišak. Cijena zakupa iznosi od oko 40 kuna po četvornom metru.

U Poduzetnički inkubator već su uselili agencija RODA I LAG Vuka – Dunav. Tramišak je dodala da je odrađen i niz radionica i edukacija za male poduzetnike i one koji žele postati poduzetnici, pa među zakupcima poslovnih prostora ima mladih i onih koji će tek otvarati svoje tvrtke. Objekt je tehnološki visoko opremljen, čime su otvorena vrata i inovativnim tvrtkama koje trebaju takvu uslugu, zakljućila je direktorica RODA-e.

Načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski najavio je proširenje Gospodarske zone za dodatna 2-3 hektara.

Poduzetnički inkubator Antunovac bit će na raspolaganju cijeloj Županiji

“Prije četiri godine nastala je ideja o izgradnji, a u protekle dvije godine projekt je u cijelosti realiziran te s 3200 ćetvornih metara prostora i svim sadržajima nadilazi općinu i na raspolaganju je cijeloj Županiji. PIA je pravo mjesto za mlade poduzetnike i sve druge koji žele raditi, koji imaju viziju kako započeti posao u poduzetništvu i obrtništvu te kako raditi za sebe, druge radnike i društvo” poručio je pak župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Uz župana Anušića, načelnika Tubanjskog I direktoricu RODA-e Natašu Tramišak svečanom otvaranju prisustvovali su između ostalih uzvanika pomoćnica ministara gospodarstva Ana Mandac, ujedno i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravko Vukić, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te član Uprave HAMAG-BICRO Mario Turalija,