Brad Keywell iz Uptake Technologiesa je EY svjetski poduzetnik godine

Tvrtka Uptake Tecnlogirs bavi se industrijskom primjenom umjetne inteligencje. Razvija aplikacije utemeljene na prediktivnoj analitici i strojnom učenju koje otkrivaju i predviđaju greške i kvarove na industrijskim postrojenjima

65
Brad Keywell
Brad Keywell, izvršni direktor Uptake Technologiesa, jedan je od suosnivača Groupona

Čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc., američki poduzetnik Brad Keywell, koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, proglašen je novim EY svjetskim poduzetnikom godine. Hrvatsku i njezino poduzetništvo u završnici u subotu u Monte Carlu predstavljala je svjetski priznata IT tvrtka Infobip.

Titulu najboljeg EY svjetskog poduzetnika godine Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti poduzetnik kojem je u programu revizorsko-konzultantske tvrtke EY pripala titula najboljeg svjetskog poduzetnika, priopćili su u nedjelju iz agencije Millenium promocija.

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest tvrtki među kojima je i Groupon, osnovao je 2014. Uptake Technologies Inc. Tvrtka se bavi razvojem softvera za prediktivnu analitiku. Surađuje s desecima industrijskih tvrtki kojima pomaže odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego što se pojave.

Predviđanjem potencijalnih kriznih točaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvara poslovnu vrijednost. Od svog osnutka Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži start-up čija je vrijednost procijenjena na 2 milijarde dolara.

>>Ascalia štedi energiju i resurse industriji i gradovima

Novi EY svjetski poduzetnik godine Brad Keywell među ostalim osigurava kontinuiranu kulturu inovacija u tvrtki. Time privlači vrhunske talente i potiče kontinuirano učenje, što uključuje i Uptake U, interni program obrazovanja i razvoja dostupan svim zaposlenicima, navodi se u priopćenju.

Hrvatsku su predstavljali Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip. Predstavljajući svoje poduzetničke početke, globalne uspjehe i planove, Infobip je oduševio svoje kolege u svijetu. Tvrtka iz Vodnjana posluje na šest kontinenata, ima 61 ured i zapošljava 1.500 ljudi.