Brad Keywell iz Uptake Technologiesa je EY svjetski poduzetnik godine

Tvrtka Uptake Tecnlogirs bavi se industrijskom primjenom umjetne inteligencje. Razvija aplikacije utemeljene na prediktivnoj analitici i strojnom učenju koje otkrivaju i predviđaju greške i kvarove na industrijskim postrojenjima

u 18:49 Zadnja izmjena: 09.06.2019 u 18:49
43
Brad Keywell
Brad Keywell, izvršni direktor Uptake Technologiesa, jedan je od suosnivača Groupona

Čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc., američki poduzetnik Brad Keywell, koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, proglašen je novim EY svjetskim poduzetnikom godine. Hrvatsku i njezino poduzetništvo u završnici u subotu u Monte Carlu predstavljala je svjetski priznata IT tvrtka Infobip.

Titulu najboljeg EY svjetskog poduzetnika godine Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti poduzetnik kojem je u programu revizorsko-konzultantske tvrtke EY pripala titula najboljeg svjetskog poduzetnika, priopćili su u nedjelju iz agencije Millenium promocija.

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest tvrtki među kojima je i Groupon, osnovao je 2014. Uptake Technologies Inc. Tvrtka se bavi razvojem softvera za prediktivnu analitiku. Surađuje s desecima industrijskih tvrtki kojima pomaže odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego što se pojave.

Predviđanjem potencijalnih kriznih točaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvara poslovnu vrijednost. Od svog osnutka Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži start-up čija je vrijednost procijenjena na 2 milijarde dolara.

>>Ascalia štedi energiju i resurse industriji i gradovima

Novi EY svjetski poduzetnik godine Brad Keywell među ostalim osigurava kontinuiranu kulturu inovacija u tvrtki. Time privlači vrhunske talente i potiče kontinuirano učenje, što uključuje i Uptake U, interni program obrazovanja i razvoja dostupan svim zaposlenicima, navodi se u priopćenju.

Hrvatsku su predstavljali Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip. Predstavljajući svoje poduzetničke početke, globalne uspjehe i planove, Infobip je oduševio svoje kolege u svijetu. Tvrtka iz Vodnjana posluje na šest kontinenata, ima 61 ured i zapošljava 1.500 ljudi.