Porezna uprava izdala preporuke poduzetnicima i građanima

Porezna uprava izdala je upute poduzetnicima i građanima kako mogu ispuniti svoje obveze i prava bez potrebe dolaska u njihove urede

1090
Porezna uprava

Porezna uprava podsjetila je poduzetnike i građane na načine kako mogu ispuniti svoje obveze i prava bez potrebe dolaska u prostorije Porezne uprave, a u cilju preventivne mjere zaštite od bolesti uzrokovanih koronavirusom.

Preporuke poduzetnicima

  • Za podnošenje svih poreznih prijava, izdavanje poreznih potvrda, promjena na PK karticama zaposlenika, zahtjeva za preknjiženjima, zahtjeva za upravnim ugovorom i ostalim zahtjevima poduzetnici mogu koristiti usluge ePorezne.
  • Za potrebe dobivanja odgovora ili otklanjanja određenih nejasnoća poduzetnici se upućuju na komunikaciju korištenjem servisa “Pišite nam” dostupnim na internet stranici Porezne uprave.
  • U slučaju potrebe za izravnim kontaktom sa službenikom Porezne uprave poduzetnici se upućuju na korištenje telefonskih brojeva objavljenih na internet stranici Porezne uprave.

>>Odgoda plaćanja poreza na dohodak i dobit te doprinosa za poduzetnike

Preporuke građanima

  • Građani mogu za svoje potrebe podnositi razne obrasce i zahtjeve putem sustava ePorezna kojem se može pristupiti putem sustava eGrađana.
  • Za svaki zahtjev za promjenom na PK kartici građani se upućuju da traže putem svojeg poslodavca ili iznimno korištenjem sustava ePorezna.
  • Za potrebe dobivanja odgovora ili otklanjanja nejasnoća građani mogu komunicirati s Poreznom upravom korištenjem servisa “Pišite nam” dostupnim na Internet stranicama Porezne uprave) ili pozivom na brojeve Pozivnog centra Porezne uprave (0800-10-01 za pozivatelje mobilne mreže i fiksne linije).

>>Vlada pokrenula web stranicu koronavirus.hr

Porezna uprava osigurat će nesmetanu komunikaciju svim navedenim kanalima kako bi poduzetnici i građani ostvarivali svoja prava i ispunili obveze bez potrebe izravnog dolaska u prostorije Porezne uprave, navodi se u objavi na internet stranicama Porezne uprave.


Korisni linkovi:

Ulaz u sustav ePorezna: https://e-porezna.porezna-uprava.hr/Prijava.aspx

Informacije, upute i korisnički priručnik za korištenje usluga ePorezne: https://e-porezna.porezna-uprava.hr/Pages/KakoPostatiKorisnik.aspx

Pozivni centar: http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/