Tele2 učenicima omogućava besplatan podatkovni promet za nastavu na daljinu

Besplatan pristup preko Tele2 mobilne mreže bit će dostupan od ponedjeljka 16. ožujka svim učenicima osnovnih i srednjih škola s elektroničkim identitetom u CARNetovom sustavu AAI@EduHr

131
besplatan podatkovni promet
Image by Juraj Varga from Pixabay

Tele2 Hrvatska, prateći okolnosti i mjere donesene zbog koronavirusa u Hrvatskoj, svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu, objavili su iz kompanije.

Podatkovni promet za korištenje nastavnih sadržaja bit će besplatan od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine pa sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta.

Do sada su te sadržaje besplatno koristili samo učenici u sklopu obrazovne reforme Škola za život, a sada besplatan pristup preko Tele2 mobilne mreže imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj s elektroničkim identitetom u CARNetovom sustavu AAI@EduHr.

Tele2 je također, u sklopu priprema Ministarstva znanosti i obrazovanja za održavanje nastave na daljinu, u redovitom kontaktu s Ministarstvom radi dogovora oko osiguravanja određenog broja dodatnih SIM kartica i njihovog prioritetnog redoslijeda dodjeljivanja.

Zdravstvena sigurnost najmlađih članova zajednice i njihovih obitelji, bez razmišljanja nas je motivirala na korak više i proširenje naše dosadašnje podrške nadležnom Ministarstvu, u želji da učenicima omogućimo nastavak obrazovanja, poručuju iz Tele2.

Također, u Tele2 smatraju da su telekomunikacije jedan od strateških sektora te će i u ovim izvanrednim okolnostima biti fokusirani na kontinuitet usluge svim korisnicima.