Prijavi se na Tech Boost program – pretvori svoju poduzetničku ideju u stvarnost

Tech Boost je predakceleracijski program koji traje 8 tjedana i obuhvaća online edukacije o razvoju poslovanja, investicijama, prodaji, uspješnom pitching-u i raznim drugim poduzetničkim temama važnim za održivi razvoj i rast.

42
Tech Boost program
Tech Boost program

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Poduzetnička akademija fonda EFSE (European Fund for Southeast Europe) su, u partnerstvu s jednim od najjačih svjetskih akceleratora Startup Wise Guys iz Estonije, otvorili natječaj za poduzetnike i projektne timove za sudjelovanje u Tech Boost programu.

Tech Boost program uključuje online i onsite mentorstvo te završava intenzivnim kampom u dvorcu Bračak kraj Zaboka. Program će poduzetnicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za skaliranje i za susret s investitorima rizičnog kapitala. Svi sudionici programa sudjelovat će na Entrepreneurship Tournament natjecanju poduzetnika početnika u Sarajevu sljedeće godine koji organizira EFSE kao nositelj ovog programa.

„Ako tražite kapital – stvorite kapital. Ako želite privući vrijednost – stvorite vrijednost. Tech Boost program u sebi sadrži „tips&tricks“ kako to uspjeti. Uz putokaze, koristimo međunarodne i „domaće“ stručnjake te prenosimo životne lekcije uspješnih poduzetnika. Uz Startup Wise Guys u Tech Boost programu pomažemo u održivom poslovanju tvrtke – fokus ne stavljamo na privlačenje investitora, već na održiv poslovni model koji stvara dodanu vrijednost“, istaknula je Helena Matuša iz Zagorske razvojne agencije.

Program predakceleratora namijenjen je earyl-stage startup-ovima te razvojnim timovima koji su spremni posvetiti svoje vrijeme razvoju svoje tvrtke te se izboriti za regionalni i međunarodni uspjeh. U idealnom slučaju, startup bi trebao biti u ranoj fazi razvoja MVP-a ili imati nacrt MVP-a.

Prijave otvorene do 6. rujna

Stevica Kuharski, principal iz Fil Rouge Capital-a naglasio je: „Programi poput ovog pomažu osvještavanju poduzetnika o postojanju dodatnih izvora financiranja, a timovi koji prolaze kroz ovakvu edukaciju postaju spremni za razgovor s investitorima i ubrzavanje rasta svojih kompanija. Tech Boost program koncipiran je kao kombinacija osvještavanja, informiranja i edukacije i kao takav je primjeren domaćim poduzetnicima. Sretni smo što imamo priliku sudjelovati u programu kao mentori i upoznati timove i perspektivne osnivače u koje bismo mogli investirati.“

U evaluaciji sudionika sudjeluju predstavnik Poduzetničkog centra, Zagorske razvojne agencije, visoka povjerenica World Business Angels Investment Foruma Hrvatska, estonskog akceleratora Startup Wise Guys i EFSE fonda. Svi sudionici bit će obaviješteni o ishodu prijave.

Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske. Prijave su otvorene do 6. rujna 2020. godine, putem linka.  Prijavni obrazac koristiti će se za finalni odabir 10 startup-ova koji će se uključiti u program.