Pula dobiva Poduzetnički coworking centar vrijedan 25,33 mil. kuna

Centar će graditi splitske tvrtke Lavčević i Lavčević inženjering. Ugovor o gradnji vrijedan 19,88 milijuna kuna (bez PDV-a) potpisan je 7. travnja, a radovi bi trebali biti završeni u roku od 12 mjeseci

78
Poduzetnički coworking centar Pula
[Izvor: Istarska razvojna agencija]

U Puli je počelo  rušenje zgrade bivše Mehanike u Marulićevoj ulici kako bi se na tom mjestu izgradio Poduzetnički coworking centar. Ukupna vrijednost projekta iznosi 25,33 milijuna kuna, pri čemu je 18,39  milijuna kuna osigurano bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Istarska razvojna agencija u partnerstvu s Gradom Pula.

Centar će graditi splitske tvrtke Lavčević i Lavčević inženjering. Ugovor o gradnji vrijedan 19,88 milijuna kuna (bez PDV-a) potpisan je 7. travnja, a radovi bi trebali biti završeni u roku od 12 mjeseci.

Cilj projekta je uspostava poduzetničkog centra kako bi se kreiralo povoljno okruženje za razvoj poduzetništva te jačanja poduzetničke klime na području Pule. Vlada RH je u rujnu 2018. godine prepoznala značaj projekta te je temeljem inicijative Istarske razvojne agencije darovala Gradu Puli napuštenu zgradu Mehanike u centru Pule, koja će biti obnovljena i nadograđena te prenamijenjena u poduzetnički centar.

Fokus je na stvaranju povoljne poduzetničke klime za nova ulaganja, inovacije i implementaciju novih tehnologija. Osim malih i srednjih poduzetnika, naglasak je i na „freelancerima“, čija mreža sve više i više raste i prepoznata je od nadležnih institucija unutar Europske unije. Poduzetnički centar trebao bi predstavljati ključno mjesto za okupljanje odnosno stvaranje poduzetničke zajednice na Urbanom području Pula i šire.

Centar će se prostirati na bruto površini od 1514 četvornih metara. Sadržavat će radne jedinice za korisnike, urede, sale za sastanke, multimedijsku konferencijsku dvoranu, networking zone, kao i prostorije za slobodno vrijeme.