M+ Grupa u prvom kvartalu prihodovala 297 mil. kuna

Hrvatska kompanija M+ Grupa u 2021. ostvarila je prihod od 794 milijuna kuna, što je za 12 posto više nego u prethodnoj godini, kad je prihod iznosio 706 milijuna kuna.

18
M-Grupa
Predsjednik Uprave M-Grupe Darko-Horvat, foto: Samir Ceric Kovacevic

Hrvatska kompanija M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d.) objavila je da je u 2021. ostvarila prihod od 794 milijuna kuna, što je za 12 posto više nego u prethodnoj godini, kad je prihod iznosio 706 milijuna kuna. EBITDA je u poslovnoj 2021. iznosila 150 milijuna kuna. Prihod u prvom tromjesečju 2022. godine iznosio je 297 milijuna kuna, te je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine s iznosa od 196 milijuna kuna porastao za više od 50 posto, što je posljedica organskog rasta i akvizicije većinskog udjela u njemačkoj kompaniji Invitel GmBH i njenim podružnicama.

“Poslovanje u protekloj godini obilježio je snažan organski rast, koji se nastavio i u prvom tromjesečju 2022. godine, značajno pojačan akvizicijom društva Invitel sa sjedištem u Njemačkoj. Sinergijom i integracijom nove članice, u tekućoj godini planiramo dodatno ojačati volumen poslovanja, a Njemačka će postati naše najveće pojedinačno tržište prema prihodima, što je ujedno i željeni ishod naše strategije pozicioniranja kao dobavljača BPO usluga za njemačko govorno područje. Važan događaj u 2021. bio je i naša uspješna sekundarna ponuda dionica. Ona je pokazala koliko je domaće tržište kapitala spremno uložiti u kvalitetne vrijednosnice, a mi vjerujemo da ćemo svojim rezultatima i rješenjima i dalje biti prisutni na njemu kroz zanimljiva izdanja”, rekao je predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat.

“Zadovoljni smo što smo u proteklih godinu dana ušli u nova područja u kojima ranije nismo bili prisutni. Među ostalim, ostvarili smo suradnju s jednom od najvećih globalnih platformi za e-učenje te pobijedili na tenderu lidera globalnog tržišta logistike i transporta za iznimno složene poslove digitalnog back officea, u čijem su dizajnu i implementaciji sudjelovale i IT tvrtke iz M+ Grupe. Uz nove klijente iz sektora obnovljivih izvora energije, upravljanja ugljičnim emisijama i energetske tranzicije, dodatno smo osuvremenili portfelj i vezali kompaniju uz industrije budućnosti. Zbrojeni rezultati poslovanja M+ Grupe i nove akvizicije Invitela za proteklu godinu govore nam da u 2022. možemo očekivati više od milijardu kuna prihoda”, dodao je Horvat.

>>M+ grupa preuzela njemačku kompaniju Invitel

>>M+ Grupa sekundarnom javnom ponudom prikupila više od 105 mil. kn