Rab poziva poduzetnike da presele poslovanje u poduzetničku zonu

Stvorili smo sve uvjete da se iz naseljenog dijela grada Raba, koji nam treba za život i turizam, poduzetnici presele u PZ Mišnjak, poručio je gradonačelnik Nikola Grgurić

71
PZ Mišnjak
[Izvor: Grad Rab]

“Unatoč brojnim preprekama, dovršenjem poduzetničke zone Mišnjak stvorili smo sve uvjete da se iz naseljenog dijela grada Raba, koji nam treba za život i turizam, poduzetnici presele u PZ Mišnjak, rekao je granočelnik Raba Nikola Grgurić.

Gradsko vijeće Raba prihvatilo je Prijedlog da se tvrtki Mali Palit iz Raba umanji kupoprodajna cijena iz Ugovora o kupoprodaji nekretnina u PZ Mišnjak. Naime, na sjednici u travnju 2022. Gradsko vijeće donijelo je odluku o raspisivanju otvorenog javnog natječaja za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni i tom prilikom je također odlučeno da se priznaje pravo umanjenja cijene ponuditeljima, uglavnom poduzetnicima s područja grada, koji su još 2013. zaključili predugovor o poslovanju u Poduzetničkoj zoni Mišnjak, odnosno da im se, ako budu izabrani, prizna taj ranije uplaćeni iznos.

Sada se i tvrtka Mali Palit, koja se lani javila na natječaj za kupnju dviju čestica površine 14.000 četvornih metatra, stavlja u jednak položaj s ostalim poduzetnicima. Gradonačelnik Nikola Grgurić je kazao kako su gospodarstvenici iskazali interes za još nekoliko čestica, apeliravši da se zainteresirani jave na ponovljeni natječaj.

“Poslovna zona pružit će im bolje uvjete poslovanja, a ovo je jedinstvena prilika da oni koji su prije devet godina potpisali predugovore iskoriste i taj dio uplaćenih iznosa za kupnju parcele. Pred nama je i druga faza ovog projekta jer PZ Mišnjak nije bio namijenjena samo za razvoj i bolje uvjete gospodarstva, već i za rasterećenje i dodatno uređenje naseljenih dijelova na području grada Raba”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako će Grad putem odluka o komunalnom redu i kroz Gradsko vijeće nastojati dodatno potaknuti gospodarstvenike da presele svoje poslovanje u Poslovnu zonu.

Poslovna zona Mišnjak prostire na površini od 117.000 četvornih metara, smještena je na krajnjem jugoistočnom dijelu otoka Raba, neposredno uz državnu cestu D 105, a od trajektnog pristaništa Mišnjak udaljena je 1400 metara. U okviru zone uređeno je 14 parcela opremljenih kompletnom infrastrukturom. Veličina  parcela kreće se u rasponu od 2500 do 12.500 četvornih metara, a njihova ukupna površina je 87.907 četvornih metara.