Brže i povoljnije parkiranje uz aplikaciju PayDo

PayDo aplikacija za plaćanje parkinga dostupna je u 60 gradova u Hrvatskoj, a trenutno je koristi više od 100.000 vozača. U najvećem broju gradova, pa tako i u Zagrebu, putem aplikacije moguće je plaćanje tjednih, mjesečnih i godišnjih parkirališnih karata

113
PayDo

PayDo, web aplikaciju za plaćanje parkinga koju je razvila tvrtka Infoart, od kraja listopada moguće je koristiti i u gradu Zagrebu. Time je ova besplatna aplikacija dostupna u 60 gradova u Hrvatskoj, a trenutno je koristi više od 100.000 vozača.

Aplikacija ne koristi SMS protokol za plaćanje parkinga, tako da korisnici moraju imati internetsku vezu u trenutku plaćanja. Nakon preuzimanja PayDo aplikacije korisnici mogu plaćati satne, a na većini lokacija i dnevne parkirališne karte izdane od strane kontrolora. U najvećem broju gradova, pa tako i u Zagrebu, dostupno je plaćanje tjednih, mjesečnih i godišnjih parkirališnih karata. Na pojedinim lokacijama moguća je i kupnja stanarskih te povlaštenih karata kao i plaćanje vanuličnog parkiranja poput garaža i ostalih parkirališta pod rampama.

I za poslovne korisnike

Aplikacija nudi mogućnost pohrane najčešćih parkirališnih lokacija (i vozila) u favorite, a kao jedinstveno rješenje na hrvatskom tržištu korisniku automatski nudi prikaz parkirne zone u kojoj se nalazi, a unutar mape s točnom ulicom. PayDo podsjeća i na vrijeme isteka parkiranja, a osim privatnih izvrsna je opcija i za poslovne korisnike.

‘Ako na raspolaganju imate službeno vozilo, uz PayDo više ne morate donositi račune za parkiranje u knjigovodstvo jer su prikazani u jednom dokumentu unutar korisničkog računa. Osobni račun može se odvojiti od računa tvrtke kada je, primjerice, potrebno platiti parkiranje na poslovnom putovanju. Poslodavci sada putem poslovnog računa lako mogu omogućiti plaćanje parkiranja svojim zaposlenicima, klijentima i posjetiteljima, a u aplikaciji su im uvijek dostupna sva izvješća i mjesečni obračuni za plaćene parkirne karte’, objasnio je Mario Hegedüs, direktor globalno prepoznate tvrtke Infoart.

>>Infoart predstavio PayDo, aplikaciju za plaćanje parkinga

Digitalizacija javnih usluga

PayDo je dostupan za korištenje i turistima zbog kojih je aplikacija dostupna na stranim jezicima. Upravo zahvaljujući njima, zabilježen je veliki porast popularnosti aplikacije: u samo godinu dana broj transakcija povećao se za nevjerojatnih 600 posto. Podaci pokazuju da među brojnim lokacijama Rovinj prednjači po udjelu korištenja aplikacije, dok se u Puli mogu pohvaliti najvećim brojem transakcija.

Infoart aplikacijom PayDo svim korisnicima omogućava plaćanje parkinga bez dodatnih naknada i bez troškova SMS-a. Osim svakodnevnih ušteda koje se mogu ostvariti korištenjem aplikacije, za korisnike Mastercard kartica do kraja 2019. aktivna je i dodatna pogodnost: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

‘Čestitamo PayDo timu na velikom uspjehu od 100.000 korisnika aplikacije te dodavanju grada Zagreba u svoju ponudu. Oba postignuća dokazuju da digitalizacija javnih usluga poput parkinga pruža korisnicima dodatnu vrijednost, praktičnost i jednostavnost korištenja te naposljetku povoljniju uslugu od postojećih popularnih kanala’, rekao je Damir Hozdić, voditelj razvoja kartičnog prihvata u Mastercardu.

‘Mastercard nastoji prepoznati ovakve pozitivne projekte na tržištu te im svojim znanjem i iskustvom iz sfere plaćanja pomoći da se razvijaju. Ponosni smo partner Pajde od samog početka te se veselimo daljnjim uspjesima i suradnji.’

Dostupnost u 60 hrvatskih gradova

Aplikacija PayDo aktivna je u slijedećim gradovima: Bale, Biograd na Moru, Bjelovar, Cavtat, Crikvenica, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Đurđevac, Grožnjan, Hvar, Jastrebarsko, Karlovac, Kaštela, Koprivnica, Korčula, Kostrena, Ludbreg, Makarska, Marija Bistrica, Murter, Novi Vinodolski, Ogulin, Okrug Gornji, Omiš, Opatija, Orebić, Osijek, Podstrana, Poreč, Posedarje, Požega, Preko, Primošten, Pula, Rab, Rijeka, Rogoznica, Rovinj, Samobor, Sisak, Slano, Slavonski Brod, Solin, Split, Ston, Sveti Filip i Jakov, Šibenik, Tisno, Tribunj, Trogir, Trpanj, Tučepi, Varaždin, Vinkovci, Virovitica, Vodice, Vodnjan, Vukovar, Zadar i grad Zagreb te u Zračnoj luci Dubrovnik i na Zagrebačkom Velesajmu.

Korisnici aplikaciju mogu preuzeti na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play) ili na web stranici. Nakon prijave u aplikaciju i registracije željene kartice: bira se grad, unosi registarska oznaka vozila, potvrđuju parkirna zona i razdoblje te odabire način plaćanja.