Startup natjecanje STup!2021 održat će se u lipnju u hibridnom izdanju

U dva dana, koliko će trajati ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora

13
STup

Studentski poduzetnički inkubator pri Ekonomskom fakultetu u Splitu organizira drugo izdanje međunarodnog studentskog startup natjecanja pod nazivom STup!2021, uz potporu Grada Splita, Sveučilišta u Splitu, alijanse Europskog sveučilišta mora (Sea-EU) te organizacije WorldChicago.

Iako je prošle godine COVID-19 spriječio održavanje natjecanja, ove godine natjecanje se održava 18. i 19 lipnja u hibridnom izdanju. Samo natjecanje održat će se kombinirajući nastup uživo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i online sudjelovanje preko Zoom platforme. Broj sudionika uživo ponajprije će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama. Prijave su otvorene do 15. svibnja.

Kao što i sam naziv govori, kroz natjecanje se u prvi plan gura ono bitno – Studenti, Startupi te Split kao mjesto događaja. Riječ je o natjecanju koje organiziraju studenti za studente, u želji za međusobnom potporom u realizaciji poduzetničkog poduhvata.

Kroz manifestaciju se želi natjecateljima i posjetiteljima omogućiti međusobno povezivanje, unapređenje poduzetničke kulture među studentima, te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini.

U dva dana, koliko će trajati ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

Prijave su otvorene u deset kategorija:

  • kibernetička sigurnost
  • agritech, hrana i bioekonomija
  • transport i mobilnost
  • eneregtika i održivost okoliša
  • robotika i podaci/umjetna inteligencija
  • plava ekonomija
  • edukacija
  • fintech
  • turizam
  • zdravstvo i kvaliteta života.

Posljednjih godina Split gradi sliku grada koji ne asocira samo na turizam, već sveobuhvatan prosperitet. Uz razvoj se nameću i inovacije, a uz inovacije se nerijetko veže i mladenačka mašta, ambicija i odvažnost ka koraku u bolje sutra. Upravo taj korak u bolje sutra, sveučilišni startupovi iz raznih dijelova svijeta tražiti će “Ispod sunca zlatnoga”.

Glavni cilj događaja jest pružiti podršku studentskim startupovima i dati priliku mladim poduzetnicima da predstave svoj rad na globalnoj startup sceni.

STup! konferencija će okupiti lokalne i međunarodne IT startupove, poduzetnike, predstavnike inkubatora, akceleratora i poduzeća te investitora, pa će se tako, osim natjecatelja, predstaviti i investitori i akceleratori s programima namijenjenim mladim inovatorima i startupima.

Program manifestacije, kao i prijavnice, možete pronaći na službenoj web stranici, a sve aktivnosti možete pratiti i putem društvenih mreža Studentskog poduzetničkog inkubatora.