Turisti će ovog Adventa Zagrebom putovati kroz vrijeme

Zahvaljujući Zagreb Time Travelu turisti će kroz „digitalni prozor“ zaviriti u prošlost i vidjeti inače nevidljive urbane legende i povijesne događaje kroz koje će ih voditi poznate žene iz prošlosti Zagreba (Manda, gospođa Šenoa, kumica Barica....

445
Kata Barišić
Kata Barišić, Zagreb Time Travel

Zagreb Time Travel prva je turistička tura glavnim gradom koja njegovu najbolju ponudu i znamenitosti predstavlja turistima kao putovanje kroz vrijeme, oživljavajući povijesne događaje i likove uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Posjetitelji će svjedočiti isprepletanju prošlosti i sadašnjosti grada, a na put će ih odvesti tablet koji za ovu priliku postaje vremeplov.

Zagreb Time Travel predstavlja urbane legende

Turisti će kroz „digitalni prozor“ zaviriti u prošlost i vidjeti inače nevidljive urbane legende i povijesne događaje kroz koje će ih voditi poznate žene iz prošlosti Zagreba (Manda, gospođa Šenoa, kumica Barica, vještica Barica Cindrek, književnica Marija Jurić Zagorka, književni lik Dora Krupićeva, Crna Kraljica…)

Ovu inovativnu turu Zagrebom osmislile su sestre Barišić. „Osim nas, za nju je zaslužna cijela naša obitelj, ali i brojni turistički vodiči, povjesničari, mentori, programeri, dizajneri, ali i predstavnici grada. Svi redom dali su veliki doprinos“, kazuje nam poduzetnica Kata Barišić.

>>Portal Town Sight pregovara s potencijalnim ulagačima

Plan je da „vremeplov“ bude gotov do sredine studenoga kada će početi testiranje na ciljanoj skupini. Nakon toga kreće prodaja i promocija tijekom prosinca odnosno Adventa u Zagrebu.

„Turisti će od nas unajmiti tablet s instaliranom aplikacijom odnosno virtualnom turom gradom“, najavljuje Barišić. Pojašnjava kako je riječ o tehnološki zahtjevnoj aplikaciji pa je turisti stoga neće sami skidati na svoje uređaje.

Pobjednici Startup Factoryja Zagreb 2016.

„Mi im želimo dati uređaj koji savršeno radi za njihovo putovanje kroz prošlost našeg predivnog grada.“

Projekt je nastao je u sklopu Tehnološkog parka na Velesajmu kao pobjednik prošlogodišnjeg Startup Factoryja Zagreb i ima potporu Grada Zagreba. „Prijavili smo ga na natječaj Turističke zajednice Zagreba i sigurni smo da će ga podržati u 2018.“, uvjerena je Kata Barišić.

Osim od iznajmljivanja uređaja s aplikacijom, projekt će se financirati i od oglasa za top atrakcije i ponude grada. U planu su im ture i u drugim hrvatskim gradovima te franšize za europske metropole.

>>OPG Mađerić: Tradicija i kreativnost – otočki put do uspjeha

Projekt Zagreb Time Travel ovogodišnji je pobjednik na natječaju Moj Zaba Start u kategoriji Poduzeništvo. „Novac ćemo potrošiti na završetak aplikacije i promociju ture“, najavljuje poduzetnica Kata Barišić.

Ideje jednako uspjeh

Putovanje kroz vrijeme Zagrebom nije prva poduzetnička ideje Kate Barišić. Iza nje je web shop Poklonime.hr koji od prve godine poslovanja ostvaruje dobit.

„PokloniMe.hr je prvi hrvatski webshop za prodaju iskustvenih i personaliziranih poklona za sve prigode. Posebno smo ponosni jer kroz sve naše projekte omogućujemo ljudima da kreiraju predivne uspomene i nezaboravne doživljaje.“

Na pitanje od kuda dolaze sve ideje kaže kako su one svuda oko nas, u glavi, offline, online, na sajmovima, u prirodi, svugdje… „Treba raditi i djelovati, biti uporan, vjerovati u sebe i svoje snove i uspjeh neće izostati“, savjetuje.

>>Aplikacija SightRun je dokaz da nemaju samo programeri dobre ideje

Ne žali se na poduzetničko iskustvo u Hrvatskoj. „Mi smo pozitivci i vjerujemo da tamo gdje ima volje uvijek ima i mogućnosti. Naravno da bi bilo puno lakše poslovati kad bi se smanjila birokracija i porezna opterećenje prema poduzetnicima, ali valjda će doći i to vrijeme.

Žao mi je kad vidim da u društvu prema poduzetnicima vlada negativan stav umjesto stav da su to u najvećoj mjeri ljudi koji predano rade dan i noć da bi stvorili nove vrijednosti i poboljšanje za društvo u cjelini.“