Vinkovačka Industrijska zona Zalužje šire se za 111 hektara

Zemljište čija vrijednost premašuje 184 milijuna kuna, dodjeljeno je odlukom Vlade RH. Industrijska zona Zalužje trenutno se prostire na 38 hektara, a u njoj djeluje 49 poslovnih subjekata s više od 1700 zaposlenih

43
Industrisjka zona Zalužje [Izvor: Grad Vinkovci]

Vinkovačka industrijska zona Zalužje bit će proširena za 111 hektara. Zemljište na atraktivnoj lokaciji, čija vrijednost premašuje 184 milijuna kuna, dodjeljeno je odlukom Vlade RH. Vinkovačka gradska uprava poručuje kako je proširenje zone preduvjet za daljnji razvoj gospodarstva te rast broja zaposlenih i novih ulaganja u Vinkovcima, ali i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Industrijska zona Zalužje trenutno se prostire na 38 hektara, a u njoj djeluje 49 poslovnih subjekata s više od 1700 zaposlenih.

“Projekt proširenja zone Zalužje bit će najveći vinkovački razvojni projekt u sljedećem razdoblju. Stvaranje uvjeta za rast i razvoj gospodarstva apsolutni nam je prioritet, a nova proširena industrijska zona Zalužje temelj je naših nastojanja u budućem razdoblju. Vinkovački gospodarstvenici već godinama bilježe sjajne rezultate, a ovime ćemo im osigurati sve potrebne uvjete za dodatni rast”, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Nova zona će biti kreirana prema potrebama gospodarstvenika, a s proširenjem se očekuju i novi investitori koji će donijeti nove tehnologije, nove djelatnosti ie nova radna mjesta.

“Imamo puno upita potencijalnih investitora koji žele u Vinkovcima pokrenuti svoje gospodarske subjekte. Cilj nam je da Vinkovci postanu pravo gospodarsko središte cijele istočne Slavonije”, dodao je gradonačelnik Bosančić. “Prošireni dio Zalužja izgradit će se kao održiva, pametna i digitalna zona, a investitorima ćemo osim dostupnog zemljišta ponuditi i potpunu infrastrukturnu opremljenost, prometnu povezanost te lokalnu i regionalnu vlast otvorenu za suradnju i angažiranu u privlačenju investicija.”

Pametna rješenja objedinit će nadzor i upravljanje poduzetničkom infrastrukturom i omogućiti znatne energetske uštede. Poduzetnicima će unutar zone biti na raspolaganju potporne institucije – Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., Tehnološki park Vinkovci i Poduzetnički inkubator Vinkovci.