Poslovna zona Pridraga 1 kod Novigrada spremna je za investitore

Tijekom rujna i listopada trebao bi biti raspisan natječaj za investitore u poslovnu zonu u zadarskom zaleđu, a interes su već iskazali poduzetnici koji se bave preradom ribe, solju i trgovinom

42
Pridraga 1
[Izvor: poslovna-zona-pridraga.hr]

Novoizgrađena poslovna zona Pridraga 1 u općini Novigrad potpuno je spremna za investitore. Projekt vrijedan 15 milijuna kuna sufnanciran je iz fondova Europske unije. Na 15 hektara izgrađena je infrastruktura za  male i srednje poduzetnike. Tijekom rujna i listopada trebao bi biti raspisan natječaj za investitore u poslovnu zonu, a interes su već iskazali poduzetnici koji se bave preradom ribe, solju i trgovinom. Bude li sve u redu, prvi od njih bi s poslovanjem u poslovnoj zoni Pridraga 1 mogli početi već krajem iduće  godine.

“Nama su prvenstveno interesantne proizvodne djelatnosti, prvenstveno zbog zapošljavanja domaćih ljudi. Prioritet i cilj projekta je omogućiti povratak obitelji i ojačati ekonomiju. Očekujemo zapošljavanje 100 do 150 ljudi”, kaže načelnik općine Novigrad Joso Klapan.

Poslovna zona Pridraga 1 je, ističe Klapan, prva i jedina aktivna poslovna zona na području općine Novigrad. “U ovom trenutku čekamo dobivanje uporabne dozvole i pripremamo natječaj za prodaju zemljišta”.

Početna cijena zemljišta bit će 130 kuna po četvornom metru, a Klapan kaže kako je dosta tvrtki iskazalo interes za kupnju zemljišta. “Kada raspišemo natječaj vidjet ćemo koliko će se njih doista javiti”, zaključuje načelnik općine Novigrad.

Poslovna zona Pridraga 1 udaljena je 30 kilometara od Zadra. Smještena je sa sjeverne strane državne ceste D502 (D. Zemunik-Smilčić-Karin) u naselju Pridraga. Udaljena je samo 8 kilometara od čvora autoceste Zadar 2. Iako je njezina namjena prvenstveno gospodarsko-proizvodnog karaktera, moguća je i uporaba za druge sadržaje poput uslužnih, trgovačkih te komunalnih djelatnosti. Očekuje se da će se u Pridrazi smjestiti najmanje pet poduzeća.

Ukupna površina poslovne zone je 152.274 četvornih metara, od kojih je nešto više od 126 tisuća predviđeno za prodaju. Unutar poslovne zone formirat će se parcele prema iskazanom interesu i stvarnim potrebama poduzetnika. Zemljišta su u potpunosti infrastrukturno opremljena: prometnice, javna rasvjeta, elektronička komunikacijska infrastruktura, voda, oborinska i sanitarna odvodnja s pripadajućim uređajem za pročišćavanje otpadnih voda te električna energija.

Općina Novigrad poduzetnicima će omogućiti pogodnost plaćanja komunalne obveze na određeni period koji će biti uređen Ugovorom o kupoprodaji.