Ericsson i Magyar Telekom uvode 5G u Mađarsku

Operator Magyar Telekom uvođenje 5G usluga temelji na proizvodima i rješenjima Ericssonovog radijskog sustava spremnim za 5G

106
Magyar Telekom
Image by ADMC from Pixabay

Magyar Telekom i Ericsson, u Mađarskoj uvode 5G usluge, inicijalno u dijelovima Budimpešte, uključujući sjedište Magyar Telekoma u Könyves Kálmán körútu.

Pokretanje 5G mreže dogodilo se 26. ožujka, samo dva tjedna nakon što je Magyar Telekom za tu namjenu osigurao 3,5 GHz spektar na mađarskoj aukciji spektra. Mreža će pretplatnicima biti dostupna putem uređaja spremnih za 5G, što će im omogućiti da koriste usluge povezanosti nove generacije.

>>Ericsson će isporučiti 5G mrežu za Orange France

Tibor Rékasi, predsjednik uprave, Magyar Telekom, ovim povodom izjavio je: „Magyar Telekom se dugo priprema za pokretanje 5G nakon šest mjeseci istraživanja poslovnih mogućnosti i 5G tehnologije te testiranja mreže. To nam omogućuje brzo pokretanje komercijalnih usluga nakon dobivanja frekvencije. 5G našim klijentima pruža veću brzinu prijenosa podataka i nisku latenciju, kao i povezivanje mnogih novih uređaja. 5G će postati platforma za nove aplikacije i mogućnosti kako za industrije, tako i za pojedince. ”

>>Kako potaknuti inovacije u digitalnoj ekonomiji na temelju 5G

„Iznimno mi je drago što dalje gradimo snažno i plodno partnerstvo s Magyar Telekomom, koji je posvećen inovacijama i digitalizaciji kao i mi. Kao lideri u 5G, u Ericssonu smo uočili ogroman utjecaj koji on ima na inovacije, a s nestrpljenjem očekujem vidjeti kakve će nove prilike donijeti Mađarskoj.

Mobilne mreže su u kriznim vremenima važnije nego ikad prije. Svi se oslanjamo na njih da ostanemo povezani i sigurni, od pristupa hitnim i zdravstvenim službama do komunikacije s obitelji. 5G otvara posve nove mogućnosti, od udaljene medicinske skrbi, trenutačnih usluga hitne službe, do dronova koji isporučuju robu, a sve to može pomoći društvu tijekom pandemije.”, kazao je Arun Bansal, predsjednik i voditelj regije Europa i Latinska Amerika, Ericsson