Ericsson potpisao stoti 5G komercijalni sporazum

Ericssonove implementacije 5G tehnologije uključuju nesamostalni 5G, samostalni 5G i Ericssonovu tehnologiju za dijeljenje spektra - Ericsson Spectrum Sharing

58
Ericsson 5G sporazum
Ericsson HQ Signage Architect: Wingårdhs

Ericsson je objavio 12. kolovoza da je potpisao 5G ugovor s Telekomom Slovenije. To je 100. komercijlani 5G sporazum ili ugovor s pojedinim pružateljem komunikacijskih usluga koji je potpisala švedska korporacija. Ova brojka uključuje 58 javno objavljenih ugovora i 56 5G mreža u radu na pet kontinenata.

Ericsson je surađivao s glavnim pružateljima usluga kao strateškim partnerima od samih početaka razvoja 5G istraživanja i razvoja. Korporacija je prvo javno 5G partnerstvo obznanila 2014. godine.

Nakon početnih tehnoloških angažmana i partnerstava sa zaključenim memorandumima razumijevanja uslijedila su 5G New Radio (NR) testiranja tehnologije. Nakon toga, korporacija je objavila komercijalne ugovore i one o izgradnjama mreža. Informacije o prvoj komercijalnoj mreži u radu objavljene su 2018.

Ericssonovi ugovori obuhvaćaju implementaciju radijskih pristupnih mreža (RAN) i jezgrenih mreža, koje omogućuju proizvodi i rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava i portfelja jezgrene mreže. Implementacije 5G tehnologije uključuju nesamostalni 5G, samostalni 5G i Ericssonovu tehnologiju za dijeljenje spektra – Ericsson Spectrum Sharing. One također uključuju cloud native sposobnosti s Ericssonovom dvojnom 5G jezgrenom mrežom.

Švedska korporacija implementirala je 5G u visokim, srednjim i niskim frekvencijskim pojasevima u različitim urbanim, prigradskim i ruralnim područjima kao podršku slučajevima pojačanog mobilnog širokopojasnog pristupa i fiksnog bežičnog pristupa. Na nekim razvijenim 5G tržištima pružatelji komunikacijskih usluga nude usluge proširene i virtualne stvarnosti u obrazovanju, zabavi i igranju računalnih igara koje omogućuje 5G.

Ericsson je također radio s pružateljima usluga, sveučilištima, tehnološkim institutima i industrijskim partnerima kako bi razvio i unaprijedio 5G poslovne i korisničke slučajeve. Ti korisnički slučajevi uključuju automatizaciju proizvodnih pogona, pametne urede, kirurgiju na daljinu i druge poslovne i primjene u Industriji 4.0.

Neka partnerstva su rezultirala u implementaciji 5G dediciranih mreža, uključujući one u Ericssonovim proizvodnim pogonima u cijelom svijetu.