Neoinfo i M obrada osmislili blagajnu s integriranom kartičnom naplatom

Sustav za kreiranje računa i kartična naplata do sad su funkcionirali kao dvije odvojene priče. Sada smo ih objedinili u jednu uslugu, ponudivši pri tome povoljnije i fleksibilnije uvjete od onih koje nude banke, rekao je Igor Vukmirović, direktor tvrtke Neoinfo

308
ADEO M2pay
Igor Vukmirović, direktor tvrtke Neoinfo

Zagrebačke tvrtke Neoinfo i M obrada osmislile su ADEO M2pay – blagajnu s integriranom kartičnom naplatom namijenjenu hrvatskom tržištu. Usluga objedinjuje izdavanje fiskaliziranih računa i naplatu debitnim i kreditnim karticama putem POS uređaja, a namijenjena je primarno malim i srednjim korisnicima.

ADEO POS, Software-as-a-service POS sustav, s Cloud administracijom i Android klijentima,  proizvod je tvrtke Neoinfo, dok je fintech tvrtka M obrada razvila platformu M2Pay za bezgotovinsko plaćanje online, putem mPOS uređaja ili aplikacija.

“Sustav za kreiranje računa i kartična naplata do sad su funkcionirali kao dvije odvojene priče. Zahvaljujući suradnji s M2Payem sada smo ih objedinili u jednu uslugu, ponudivši pri tome povoljnije i fleksibilnije uvjete od onih koje nude banke“, rekao je Igor Vukmirović, direktor tvrtke Neoinfo.

>>Neoinfo razvija intranet portal za Croatia Airlines

Naime, kartična naplata obavlja se preko islandskog prihvatitelja kartica Borgun koji malim i srednjim trgovcima nudi povoljnije uvjete od onih koje nude hrvatske poslovne banke: niže provizije, bržu ispaltu i nema minimalnog ograničenja prometa kao uvjeta za suradnju. Za neke kreditne kartice trgovci danas moraju čekati 30 dana da novac sjedne na njihov račun dok ADEO M2pay omogućuje da novac na račun sjeda nakon tri dana.

Usluga nije vezana za račun u određenoj banci

Podržano je plaćanje Diners, Visa, Maestro, Mastercard, JCB i UnionPay karticama. Usluga se može koristiti neovisno o tome u kojoj banci poduzetnik ima račun, odnosno nije uvjet da mora otvoriti inozemni račun.

Borgun je licencirana financijska institucija s 35-godišnjim iskustvom, pod nadzorom islanske agencije za nadzor financijskih usluga. Član je Visa Europe i Mastercard Internationala.

U mjesečnu naknadu za korištenje ADEO M2pay usluge uključen je najam POS blagajne i ETFPOS terminala za prihvat kartica, online pregled svih kartičnih transakcija, pripadajući softver, korisnička podrška, održavanje, zamjena uređaja u slučaju kvara i usluga prihvata debitnih i kreditnih kartica.

Softver podržava širok spektar usluga i njihovih specifičnosti kao što su naplata po stolovima za kafiće ili podrška za barkod čitač za trgovine.

U ponudi je nekoliko razina hardvera. Malim poduzetnicima na raspolaganju je mini blagajna na pametnom telefonu s integriranim printerom, dok je većim korisnicima na raspolaganju blagajna u obliku 14 inčnog tableta s integriranim printerom.