Kako prebaciti fotografije i video zapise s Apple Photos na Google Photos

Novi alat omogućava da vrlo jednostavno prebacite sve slike i video zapise ako prelazite s iPhonea na telefon s operativnim sustavom Android

117

Apple je potiho lansirao alat koji vam omogućuje kopiranje svih slika pohranjenih u aplikaciji Apple Photos u aplikaciju Google Photos.

To vam može biti korisno iz nekoliko razloga. To je jednostavan način da prebacite sve slike ako prelazite s iPhonea na telefon s operativnim sustavom Android. Za sada još uvijek ne možete prebaciti fotografije s Androida na Apple Photos.

Google Photos će, kao i Apple Photos, automatski kreirati uglazbljene video klipove, kolaže, animacije, dodati filtere… Obje usluge imaju svoje prednosti, a možete ih koristiti kao sigurnosnu kopiju one druge.

Novi alat koristan je i ako želite prijeći s iCloud Storage na Google One. Apple naplaćuje otprilike jedan dolar mjesečno za 50 GB, tri dolara mjesečno za 200 GB ili deset dolara za 2 TB prostora za pohranu. Google nudi pakete po sličnim cijenama, ali vam omogućava da 100 GB podijelite s obitelji za dva dolara mjesečno, dok Apple nudi obiteljske pakete samo za 200 GB i 2 TB.

Također, Google nudi paket od 10 TB za 50 dolara mjesečno ako imate mnogo podataka koje želite pohraniti.

I važno upozorenje: prijenos nije neposredan.

Na primjer, za arhivu od 117 GB s više od 20 tisuća fotografija i 800 videozapisa prebacivanje će trajati tri do sedam dana.

Evo kako ćete kopirati arhivu.

Kako kopirati arhivu

  • Prvo otvorite Appleovu stranicu za privatnost (privacy.apple.com/account) na računalu.
  • Prijavite se svojim Apple računom.
  • Odaberite “Zahtjev za prijenos kopije vaših podataka” (“Request to transfer a copy of your data” )
  • Vidjet ćete podatke o broju fotografija i video zapisa pohranjenih u iCloud Photos i koliko prostora za pohranu trenutno koristite.
  • U odjeljku “Odaberite mjesto na koje želite prenijeti fotografije” (“Choose where you’d like to transfer your photos”) odaberite “Google Photos”. To je trenutno jedina opcija.
  • Označite da želite prebaciti video zapise i fotografije.
  • Kliknite “Nastavi” (“Continue”).
  • Potvrdite da ste svjesni da se vaše fotografije i videozapisi neće u potpunosti prenijeti ako na vašem Google Oneu ponestane prostora tako što ćete još jednom dodirnuti “Nastavi”.
  • Prijavite se svojim Google računom i odobrite Appleu pristup vašoj arhivi Google Photos.
  • Odaberite “Potvrdi prijenose” (“Confirm Transfers”).

I to je to. Kada prijenos završi, trebali biste vidjeti kako se slike pojavljuju na vašem Google