Hrvatska tvrtka Citus nagrađena na sajmu inovacija na Tajvanu

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju  za digitalnu platformu koja omogućava interakciju čovjek – stroj – čovjek, pokretom ili glasom bez potrebe za fizičkim dodirivanjem ekrana, miša ili tipkovnice

u 14:35 Zadnja izmjena: 18.12.2018 u 14:35
68
Citus
Tomislav Bronzin, osnivač i vlasnik tvrtke Citus

Hrvatska tvrtka Citus na upravo završenoj međunarodnoj izložbi inovacija i dizajna KIDE 2018, održanoj u Kaohsiungu na Tajvanu, osvojila je zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality.

Riječ je o digitalnoj platformi koja omogućava inovativnu interakciju na relaciji čovjek – stroj – čovjek, pokretom ili glasom bez potrebe za fizičkim dodirivanjem ekrana, miša ili tipkovnice. Obilježje ove inovacije je u njezinoj sposobnosti da prepozna i izmjeri, u realnom vremenu, spol, dobnu grupu, dimenzije ljudskog tijela (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd), i emociju čovjeka bez potrebe za prethodnim stvaranjem baze podataka snimljenih slika ljudi.

Ovo rješenje ne koristi slike osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, u svega nekoliko sekundi, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.

Rješenje karakterizira izuzetna lakoća primjene u svim dobnim skupinama, kao i kod osoba s invaliditetom. Samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke ili tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice. Činjenica da nema fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini ovo rješenje higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod.

Široka mogućnost primjene

Zahvaljujući takvom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama što ovu inovaciju čini novim kanalom komunikacije. Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja, primjenjivost u raznim industrijama (zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing itd.) samo su neke od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

“Ovo je doista izuzetno lijep završetak 2018. godine – osvajanjem zlatne medalje na Tajvanu. Tržište Tajvana je izuzetno zahtjevno u svim aspektima. Moramo imati na umu da Tajvan ima vodeću ulogu u svijetu inovatora i zahvaljujući tome njihovo gospodarstvo iz godine u godinu nevjerojatno raste. Svakom inovatoru poseban je izazov nastup na Tajvanu. I kada se sve to uzme u obzir izuzetno sam ponosan na osvojenu zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality. Ova nagrada rezultat je rada cijelog Citusova tima i izuzetno sam ponosan na njega. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda u nizu našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji.“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke Citus.

Izložba KIDE (Kaohsung Inernational Invention & Design Expo) 2018 okupila je 1100 izlagača iz 20 država iz cijelog svijeta. Značaj hrvatskih uspjeha i uloga hrvatskih inovatara u svjetskoj zajednici inovatora izniman je s obzirom na vodeću ulogu Tajvana u svijetu inovatora te veliki i dugogodišnji gospodarski uzlet ove male, ali ekonomski značajne azijske države.

Citus je osvojio višeod 60 nagrada za inovacije

Citusov tim je u proteklih 19 godina diljem svijeta osvojio je više od 60 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode. Glavna djelatnost tvrtke je proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi.

Osnivač Citusaje Tomislav Bronzin. Autor je pet patenta s područja ICT-a, te dobitnik niza zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (SAD, Kanada, Velika Britanija, Koreja, Rusija, Tajvan, Hrvatska, Malezija, Rumunjska, Poljska). Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoftovoj platformi te razvoj prvih cloud rješenja baziranih na Microsoft Azure, Office365 i PowerBI.

Tomislav ima više od 19 godina iskustva u struci, 14 godina za redom nositelj je počasne titule Microsoft Most Valuable Professional, a deset godina je bio Microsoft Regional Director (2003-2013). Redovni je predavač na Microsoftovim konferencijama poput Microsoft TechEd Europe, WinDays, MS NetWork i MobilityDay. Predavač je i na Visokom učilištu Algebra. Jedan je od osnivača Microsoft Communityja u Hrvatskoj, a pomogao je osnivanje istih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Armeniji i Moldaviji.

Član je upravnog odbora INETA Europe – International .NET Association, dopredsjednik je Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore. Temeljem njegovog iskustva kao Solution Architect-a realizirani su brojni projekti između kojih i: www.citus.hr, www.conferenceatnet.com, www.can-motion.com i www.BodyMeasures.com.hr