Deutsche Telekom odabrao Ericsson za nadogradnju mreže na 5G

Tijekom sljedećih nekoliko godina bazne stanice Deutsche Telekoma će biti nadograđene na najnoviji tehnološki standard 5G koristeći proizvode i rješenja Ericsson Radio System portfelja

75
Deutsche Telekom AG
Claudia Nemat, članica uprave za inovacije i tehnologiju Deutsche Telekoma

Ericsson i Deutsche Telekom AG, najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Europi po prihodima, ojačali su svoje partnerstvo novim višegodišnjim sporazumom o uvođenju 5G radijske pristupne mreže (RAN) ovog davatelja usluga širom Njemačke.

Prema uvjetima sporazuma, tijekom sljedećih nekoliko godina bazne stanice će biti nadograđene na najnoviji tehnološki standard 5G koristeći proizvode i rješenja Ericsson Radio System portfelja. Ugovor vezan uz 5G slijedi nakon sporazuma vezanog uz multi-RAN te predstavlja novi korak u uspješnoj zajedničkoj modernizaciji DT-ovih 2G, 3G i 4G radijskih mreža u protekle dvije godine.

Bit će implementirano i nagrađeno Ericsson Spectrum Sharing rješenje, što će DT-u omogućiti dinamično upravljanje 4G i 5G prometom u njegovoj mreži učinkovitom uporabom postojećeg spektra, povećanjem pokrivenosti, performansi i mobilnosti.

“Drago nam je što smo za vodećeg 5G dobavljača našli partnera u Ericssonu, koji nas je u prošlosti uvjerio i u modernizaciji naše mobilne pristupne mreže. Nakon pouzdane i pravovremene modernizacije, ljestvica za uvođenje 5G u antensku mrežu je, naravno, također visoka”, rekla je Claudia Nemat, članica uprave za inovacije i tehnologiju Deutsche Telekoma.

“Ovaj 5G ugovor svjedoči o izvanrednom dugoročnom partnerstvu koje smo sklopili s Deutsche Telekomom, ovdje u Njemačkoj i širom Europe. Svojim globalnim iskustvom i vodećom tehnologijom s DT-om ćemo razviti 5G mrežu svjetske klase u Njemačkoj i uzbuđeni smo vezano uz ovo sljedeće poglavlje u našem odnosu”, poručio je pak Arun Bansal, predsjednik Ericssona za Europu i Latinsku Ameriku.

Uz suradnju u području javnih mobilnih mreža, dvije tvrtke usko surađuju i u opremanju industrijskih tvrtki privatnim mobilnim mrežama, takozvanim mrežama u kampusima. Nedavno su partneri zajedno opremili pogone BMW-a i Osrama.