Ericsson i finski telekom operator Elisa razvijaju privatnu mobilnu mrežu

Pilot projekt je potaknut "kontinuiranim porastom potražnje za većom pouzdanošću mreže i boljim performansama u Finskoj", navodi se u priopćenju Ericssona

91
pilot projekt Elisa Ericsson

Korporacija Ericsson i finski telekomunikacijski operator Elisa udružili su se u pilotu razvoja privatne mobilne mreže za ovog operatora i njihove korisnike. Projekt je potaknut “kontinuiranim porastom potražnje u Finskoj za većom pouzdanošću mreže i boljim performansama”, navodi se u priopćenju Ericssona.

Ericssonovo rješenje privatne mreže, dizajnirano kako bi pomoglo pružateljima usluga ponuditi skalabilna, širokopojasna rješenja koja su ključna za poslovanje u industriji i agencijama javne sigurnosti, omogućit će Elisinim poslovnim korisnicima upravljanje korisnicima, uređajima i prometom na lokalnim privatnim mrežama, pružajući veću sigurnost i povećani kapacitet za visoku potražnju.

Testiranja u sklopu pilota provedena su u Elisinim postrojenjima u prvoj polovini 2019., a korišteno je gotovo rješenje Ericssonove privatne mreže koje je uključivalo Ericssonove Enterprise Core, Router 6000 te Radio Dot sustav za pokrivenost u interijerima.

Usluga prilagođena specifičnim potrebama industrijskih korisnika

“Očekuje se da će se privatne mreže raširiti u svim različitim industrijama. Kompanije koje su predvodnice u tome već su identificirale dobrobiti privatnih mreža: garantiran kapacitet, pouzdanost i sigurnost”, rekao je Eetu Prieur, direktor mobilnih rješenja u finskoj Elisi.

>>Ericsson i Swisscom pokrenuli prvu veliku komercijalnu 5G mrežu u Europi

>>TIM u Italiji pokrenuo komercijalnu 5G mrežu

“Ericssonovo rješenje privatne mreže dolazi u vrijeme kad potrebe poput kapaciteta, sigurnosti i druge kritične komunikacijske potrebe potiču industrije da traže same svoje privatne mreže. S vlastitim dediciranim mrežama za poslovne korisnike, Elisa će moći bolje prilagoditi svoju uslugu specifičnim potrebama industrijskih korisnika”, poručio je Manuel Ruiz, voditelj za ključne i privatne mreže u Ericssonu.

Ericsson je uspješno postavio privatne mreže na nekoliko industrijskih lokacija uključujući komunalne službe, rudnike, pomorske i zračne luke te tvornice. Modernizacija postojećih komunikacijskih tehnologija, kao i novi slučajevi upotrebe rezultiraju snažnim poboljšanjima produktivnosti i operativne učinkovitosti u industrijama.

U lipnju 2019., Ericsson je dobio ugovor za privatnu mrežu za kompaniju e.Go Mobile AG, pružajući 5G Core i 5G New Radio rješenja iz Ericssonove 5G platforme.

Privatne mreže koje omogućuju lokalnu kontrolu kompanijama mogu biti krojene po mjeri specifičnih primjena i poslovnih platformi za stvaranje održivog rasta kroz postojeću imovinu pružatelja usluga. Budući da su privatne mreže zatvorene, mogu im pristupiti samo točno određeni uređaji i veze, što osigurava industriji visoke performanse i informacijsku sigurnost.