Firefox u novoj verziji poboljšao upravljanje lozinkama

Mozilla je ovog tjedna lansirala verziju 76 svog preglednika Firefox. Glavna novina je poboljšani Firefox Lockwise, odnosno upravljanje lozinkama.

155
Firefox Lockwise

Mozilla je ovog tjedna lansirala verziju 76 svog preglednika Firefox. Glavna novina nove inačice je poboljšano upravljanje lozinkama. Firefox Lockwise, kako se sada naziva, sada će vas pitati za lozinku vašeg uređaja kad pokušate kopirati vjerodajnice sa svoje stranice “Prijava i lozinke” u preglednik.

Nakon što potvrdite lozinku uređaja, idućih pet minuta moći ćete vidjeti i kopirati svoje vjerodajnice. To bi drugima trebalo otežati pristup internetskim stranicama na vašem računalu koje su zaštićene lozinkama, posebno ako ste na računalu koje inače dijelite s drugima.

Druga novina su upozorenja o ranjivim zaporkama koje su identične onima ukradenim u poznatom krađama (ali vi ionako nikad ne biste koristili stare lozinke, zar ne?), te upozorenja o internetskim stranicama koje su “provaljene”, što znači da su vaše lozinke vjerojatno ukradene.

Osim toga, Lockwiseov generator lozinki sada radi na više web lokacija i pomoći će vam da pronađete 12 nasumičnih slova, brojeva i simbola koje ćete koristiti kao svoju lozinku.
Firefox je ve ranije omogućio prikaz slike u slici za internetske stranice poput YouTubea, tako da možete gledati video u kutu svog ekrana dok nastavljate s drugim zadacima. Za sada još uvijek ne možete kontrolirati veličinu slike u slici, ali nova verzija omogućava vam da dvostrukim klikom n pop-out prozor možete dobiti prikaz videa na cijelom ekranu.

Ako ste pasionirani korisnik Zooma, bit će vam drago da je Firefox sada omogućio da ga koristite bez dodatnih downloada. WebRender, komponenta Firefoxa koja koristi grafički procesor kako bi se stranice brže učitavale, dostupan je na još većem broju uređaja.