Flixbus omogućio kupnju izleta putem excursora u svojim autobusima

Uz pomoć excursora putnici Flixbusa od prosinca 2018,. mogu tijekom putovanja skeniranjem QR koda vidjeti informacije o izletima u stvarnom vremenu te u samo nekoliko klikova, isplanirati i rezervirati izlete u različite destinacije

u 16:28 Zadnja izmjena: 29.01.2019 u 14:43
61
flixbus

Combis, jedan od vodećih pružatelja IT usluga u Hrvatskoj, i FlixBus, jedan od najvećih europskih autobusnih prijevoznika, ugovorili su suradnju te putem platforme excursor uvode novu mogućnost instant kupnje izleta za vrijeme putovanja.

Uz pomoć excursora, od prosinca 2018., putnici Flixbusa tijekom putovanja, mogu skeniranjem QR koda vidjeti informacije o raspoloživosti i cijenama u stvarnom vremenu, s opisom i detaljima izleta, te vrlo jednostavno, u samo nekoliko klikova, za vrijeme same vožnje mogu isplanirati i rezervirati izlet u različite destinacije.

“Brzo živimo i često nam se događa da ne stignemo realizirati sve što smo naumili, uključujući kvalitetnu pripremu odmora. Upravo razmišljajući o neiskorištenom vremenu koje imamo tijekom putovanja autobusom, osmislili smo suradnju s FlixBusom i odlučili maksimalno iskoristiti potencijal vremena koji ima strani turist koji putuje u Hrvatsku. Excursor je fantastičan alat za komunikaciju i organizaciju ponude turističkih sadržaja i nosi izuzetan potencijal digitalizacije turizma”, istaknuo je Mladen Gregović, član Uprave za operacije u Combisu.

Usluga je omogućena na nizu autobusnih linija iz austrijskih, njemačkih i talijanskih gradova prema Zagrebu kako bi se najefikasnije usmjerila ponuda izleta u Hrvatskoj.

>>Excursor: Želimo pridobiti što više agencija iz pojedinih područja

Partnerstvo utemeljeno na želji za inovativnošću

“FlixBus je usmjeren k inovacijama u poslovanju. Od samih početaka smo kombinacija tehnološkog startupa, online kupovine i prijevozničke tvrtke i to je naša formula uspjeha. Potencijal pružanja nove usluge na tako jednostavan način kao što nam omogućava excursor, pruža novo i inovativno iskustvo na zadovoljstvo naših korisnika, a što je naš stalan prioritet”, rekao je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE South regiju.

Platforma excursor je namijenjena za sve one koji žele ponuditi turističku vanpansionsku uslugu – organizatore izleta, turističke agencije, hotele i ostale ponuditelje smještaja i vanpansionskog sadržaja. Omogućuje ekspresnu rezervaciju, u samo nekoliko klikova, isključuje obradu narudžbi putem e-maila i telefona, a samim time eliminira i propuštene rezervacijske prilike. Također, ovo rješenje omogućuje komunikaciju i prodaju izleta u realnom vremenu čime se otklanja mogućnost overbookinga.

“Combis je razvio excursor i predstavio ga tržištu prošle godine, nakon čega je u kratkom vremenu osigurao suradnju s više partnera. Uz to, istraživanja pokazuju značajan rast interesa turista za izletima i općenito za vanpansionskim uslugama, zbog čega će ovo rješenje koristiti mnogima u turizmu, ali i doprinijeti promociji hrvatskog turizma na digitalni način”, zaključio je Aleksandar Radojčić, direktor Odjela digitalne transformacije u Combisu.