Intesa Sanpaolo otvara u Zagrebu tvrtku za poticanje digitalne tranformacije

Intesa Sanpaolo International Value Services će u početnoj fazi integrirati postojeće informatičko znanje, uz podršku tima od oko 80 zaposlenika 

213
Intesa Sanpaolo International Value Services

Intesa Sanpaolo International Value Services d.o.o. nova je tvrtka za IT usluge koja je započela s radom u Zagrebu.

Tvrtka, čiji je vlasnik Intesa Sanpaolo Holding International S.A., osmišljena je kao uslužno poduzeće u potpunosti usmjereno na razvoj i provedbu IT rješenja za digitalnu transformaciju. Fokus će biti na pružanju IT usluga svim međunarodnim bankama supsidijarima koje posluju u 12 zemalja unutar Intesa Sanpaolo Grupe (ISP).

Sjedište nove tvrtke bit će u Zagrebu, s obzirom da PBZ već dugi niz godina predstavlja
centar izvrsnosti u razvoju i primjeni uspješnih IT rješenja, ne samo za samu Banku, već i za druge međunarodne banke supsidijare ISP-a.

>>PBZ: Predložena dividenda od 76,07 kuna po dionici

Cjelokupna poslovna jedinica s IT stručnjacima iz Zagreba, Splita, Slavonskog Broda, Osijeka i Varaždina, poznata kao PBZ IT razvojni centar, prebačena je u novu tvrtku, što predstavlja ne samo značajan doprinos njenom osnivanju i poslovanju, već i potvrdu značajne uloge PBZ-a na hrvatskom IT tržištu. Nakon premještanja PBZ IT razvojnog centra, nova će tvrtka poslovati neovisno od Banke.

Intesa Sanpaolo International Value Services d.o.o. (ISP IVS) će u početnoj fazi integrirati
postojeće informatičko znanje, uz podršku tima od oko 80 zaposlenika  koji su spremni podržati svoje klijente u procesu njihove cjelokupne digitalne transformacije.

U svojoj drugoj fazi, ISP IVS rast će izvan granica Hrvatske kako bi dodatno proširio opseg
svojih usluga, oslanjajući se na znanja centara kompetencija ostalih ISP banaka, i postigao
očekivane rezultate u vidu povećanja učinkovitosti u razvoju, poboljšanju, koordinaciji i primjeni IT poslovnih rješenja na razini Grupe, s ciljem racionalizacije poslovanja i smanjenja troškova kao i pružanja visokokvalitetnih usluga.