Hrvatski startup Miret pokrenuo Kickstarter kampanju za ekološke tenisice

Kickstarter kampanja trajat će mjesec dana, a samo na prvi dan kampanje, tenisice od 97% prirodnih materijala moći će se nabaviti po cijeni od 85$, odnosno oko 580 kuna

751
Miret Kickstarter

Hrvatski startup Miret, kojeg su prije pet godina pokrenula braća Hrvoje i Domagoj Boljar, na platformi za grupno financiranje Kickstarter lansirat će drugu kolekciju udobnih i izdržljivih ekoloških tenisica napravljenih od 97 posto prirodnih materijala.

Miret proizvodi ekološke tenisice koje nude održivu alternativu na tržištu preplavljenom plastičnim i kožnim proizvodima. Ovim proizvodom žele podići svijest o ekološkom problemu kojega predstavlja obućarska industrija i postati predvodnik u proizvodnji ekološki održive obuće.

MIRET Kickstarter kampanja započela je 3. ožujka i trajat će do 2. travnja, a samo na prvi dan, tenisice od 97% prirodnih materijala moći će se nabaviti po cijeni od 85$, odnosno oko 580 kuna.

>>Braća Boljar: Naša tenisica je autentičan zeleni proizvod

Ekološki održiva obuća

Ekološke tenisice napravljene su od 10 prirodnih materijala: konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100% prirodne vune s Novog Zelanda certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.

“Željeli smo podići svijest o štetnosti obućarske industrije i razviti ekološki prihvatljiv proizvod. Tehnološka znanje smo imali, kao i ona iz područja industrijskog dizajna. Također i ljubav prema ovome poslu koja nam je usađena kroz obiteljsku tradiciju. Zahvaljujući svemu tome kroz proteklih pet godina razvili smo liniju izuzetno ekološki naprednih tenisica koje će od sutra biti dostupne svima koji ih žele ponosno nositi, ne samo zbog kvalitete i udobnosti već i istine o zaštiti naše planete koja iza njih stoji. Mi vjerujemo da je korak u njima, korak prema boljem sutra!”, kažu braća Boljar.

Kickstarter kampanja traje do 2. travnja

U novoj kolekciji nude četiri linije: Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies. Svaka ekološka tenisica nastala je iz identičnih prirodnih materijala. Ono što ih razlikuje je njihov vanjski materijal.

Hempies tenisice napravljene su od 100% čiste konoplje koja je prirodno prozračna, čvrsta, ali mekana, antibakterijska, nije bojana te se uzgaja na eko plantažama. Vanjski materijal Woolies i Fluffies MIRET tenisica je 100% vuna koja se može nositi u svim vremenskim uvjetima. Veggies tenisice su napravljene od biorazgradivog tekstila koji je čvrst i izdržljiv te se može u potpunosti kompostirati.

Ove ekološke tenisice dolaze u veličinama za cijelu obitelj od 34 do 49, u četiri linije i ukupno trinaest boja.

MIRET je i nagrađeni sudionik premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora, najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete, a kojeg u Hrvatskoj provodi ZICER.

MIRET Kickstarter kampanja možete podržati do 2. travnja 2020. godine.