Kako promijeniti aplikaciju za e-mail na iPhonu s iOS-om 14

U novoj verziji operativnog sustava za iPhone, iOS 14, moguće je promjeniti početnim postavkama definiranu Appleovu aplikaciju Mail u drugu aplikaciju za elektroničku poštu koja podržava tu značajku, kao što su Outlook ili Gmail

101
e.mail iOS

Nova verzija operativnog sustava za iPhone, iOS 14, lansirana je 16. rujna. Značajna novina u novoj verziji iOS-a je mogućnost promjene standardne postavke za elektroničku poštu,  Appleove aplikacije Mail, u drugu aplikaciju za e-mail koja podržava tu značajku. To je sjajna vijest za one koji umjesto Maila preferiraju Outlook i Gmail.

Ako na iPhoneu kliknete na poveznicu prema nekoj adresi električne pošte, uobičajeno je da se nova poruka otvori u aplikaciji mail, s vašeg Apple iCloud računa. To je gnjavaža jer ne šaljete poruku sa svog uobičajenog poslovnog ili privatnog računa, a mogli biste propustiti odgovore na svoju poruku koji će stići u sandučić koji inače ne koristite.

Mogućnost promjene (pred)definirane aplikacije za elektroničku poštu najavljena je u lipnju, Najava je shvaćena kao pokušaj Applea da otkloni prigovore konkurenata.

Promijeniti definiranu aplikaciju za e-poštu u iOS-u 14 je jednostavno. Dovoljno vam je nekoliko sekundi.

No, prije nego što počnete, provjerite imate li verziju iOS 14.0.1 u kojoj je ispravljena greška koja se potkrala u prvoj verziji iOS-a 14.

To možete provjeriti ako otvorite: Postavke> Općenito> O programu.

Ako trebate ažurirati inačicu, učinite ovo:

  • Uključite iPhone u struju i spojite se na Wi-Fi.
  • Otvorite Postavke.
  • Dodirnite Općenito.
  • Odaberite Ažuriranje softvera.

Nakon ažuriranja možete promijeniti  aplikaciju za e-poštu.

Kako promijeniti definiranu aplikaciju za e-mail na iPhoneu s iOS 14

  • Otvorite Postavke.
  • Pomaknite se dolje do aplikacije za e-poštu koju želite koristiti (u primjeru ćemo odabrati Gmail, ali postupak je isti za sve podržane aplikacije).
  • Dodirnite ikonu za Gmail.
  • Dodirnite “Zadana aplikacija za poštu”.
  • Prebacite se na aplikaciju koju želite koristiti.

I to je to. Kada idući put dodirnete poveznice kako biste nekome poslali poruku putem elektroničke pošte, vaš iPhone će pokrenuti aplikaciju koju ste odabrali.

Aplikaciju možete ponovo promijeniti u bilo kojem trenutku slijedeći navedeni postupak.