Broj korisnika aplikacije Keks Pay premašio 300.000

Ukupan volumen transakcija u tri kvartala 2022. godine iznosio je 642 milijuna kuna, 80% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je iznosio 355 milijuna kuna

162
Aplikacija Keks Pay Erste

Aplikacijom KEKS Pay, koju je Erste banka lansirala prije nešto manje od četiri godine, služi se više od 300.000 korisnika. U odnosu na oko 230 tisuća korisnika, koliko ih je bilo na kraju 2021. godine, radi se o povećanju od 30%. Ukupan volumen transakcija u tri kvartala 2022. godine iznosio je 642 milijuna kuna, 80% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je iznosio 355 milijuna kuna. O zadovoljstvu korisnika aplikacije govore i prosječne ocjene u Google Play Storeu od 4,8 i 4,9 u Apple App Storeu, ističe se u priopćenju Erste banke.

Od početnog slanja i primanja novca među prijateljima, aplikacija KEKS Pay u posljednjih se četiri godine razvila do raznih mogućnosti koje trenutno nudi, pri čemu su samo neke od njih kupnja GSM bonova i plaćanje cestarina, plaćanje parkinga, mogućnost uplaćivanja donacija i plaćanje u webshopovima i trgovinama koje podržavaju plaćanje KEKS Payem. Jedna od najpopularnijih funkcionalnosti ove aplikacije je besplatno plaćanje komunalnih usluga više od 65 izdavatelja računa u preko 20 hrvatskih gradova, a kontinuirano se usluzi KEKS Pay režije uključuju novi izdavatelji računa, primarno jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, vrtići i drugi.

Glavne prednosti KEKS Paya su jednostavnost, sigurnost te činjenica da su korisnici u većini slučajeva oslobođeni plaćanja bilo kakvih naknada. KEKS Pay omogućuje brzo i sigurno slanje i primanje novca bez ikakvih naknada, a ujedno je i prvo bankarsko rješenje na hrvatskom tržištu namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun. Tako su od ukupnog broja korisnika aplikacije KEKS Pay 75 posto klijenti drugih banaka, a 25 posto njih ima račun otvoren u Erste banci.

Aplikacija je posebno zanimljiva zbog svoje jednostavnosti. Svatko je može besplatno instalirati te poslati ili zatražiti novac od prijatelja, a da pritom ne mora upisivati brojeve računa. Naime, za prijenos novca na račun drugog korisnika potreban je samo njegov broj mobitela te nije potrebno otvarati račun. Korisnik novac može poslati s kartice koju i inače koristi, bilo kreditne ili debitne, odnosno s tekućeg računa, a novac stiže na bilo koji IBAN koji upiše primatelj.