Osječka tehnološka tvrtka Orqa preuzela švicarskog partnera

Prema uvjetima Ugovora, Orqa preuzima 100 posto IRC-a, dok se njegov izvršni direktor Anthony Cake sa svojim bogatim iskustvom pridružuje Orqinom timu na poziciji glavnog direktora za tehnološke inovacije

48
Vlatko Matijević, Anthony Cake, Srđan Kovačević, i Ivan Jelušić

Osječka tehnološka tvrtka Orqa d.o.o. potvrdila je status svjetskog lidera u razvoju tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV) stjecanjem 100 posto udjela u švicarskoj tvrtki ImmersionRC (IRC). To je jedna od najvažnijih poslovnih akvizicija u industriji FPV dronova. Potpisivanje ugovora između ovih dviju tvrtki prirodni je nastavak dosadašnje uspješne suradnje od koje se  i dalje očekuju značajne inovacije korištenjem najnaprednijih digitalnih tehnologija.

Prema uvjetima Ugovora, Orqa preuzima 100 posto IRC-a, dok se njegov izvršni direktor Anthony Cake sa svojim bogatim iskustvom pridružuje Orqinom timu na poziciji glavnog direktora za tehnološke inovacije.

Riječ je o izuzetno jakim tvrtkama u FPV industriji, čiji se proizvodi i poslovna vizija savršeno uklapaju i nadopunjuju. Tvrtka ImmersionRC (IRC) spacijalizirana je za elektroniku i sa svojim desetogodišnjim iskustvom smatra se začetnikom FPV industrije specijalizirane za napredna rješenja za dronove, dok je Orqa, iako osnovana tek 2018. godine, vrlo brzo postala globalni lider u dizajnu i proizvodnji tehnologija za dronove i stručnosti u video sustavima niske latencije i video naočalama sljedeće generacije za daljinsko upravljanje bespilotnim platformama i poboljšane sposobnosti vida. Okosnicu Orqinog poslovanja čine razvoj i prototipiranje uređaja iz područja tehnologija pogleda iz prvog lica (FPV), udaljene stvarnosti (RR), prijenosa video signala i radio-komunikacije te proizvodnja elektroničkih komponenata i uređaja.

Srđan Kovačević, izvršni direktor Orqe, koji se trenutno nalazi u Washingtonu kao dio delegacije Digital Europe kako bi surađivao s istaknutim američkim kreatorima politike s ciljem usklađivanja globalnog digitalnog poslovanja, vrlo je zadovoljan dogovorom: “Spremni smo za buduće zajedničke inovativne uspjehe koji su zajamčeni spajanjem i akvizicijom IRC portfelja, čime će Orqa na globalnom tržištu moći ponuditi jedan od najcjelovitijih portfelja tehnologija za dronove. Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu u Orqa tim našem dugogodišnjem partneru i prijatelju Tonyju”.

“Nakon više od dvije godine uspješne suradnje, primarno kao proizvodni partner za Ghost liniju proizvoda, uvjeren sam da je spajanje s Orqom ključan korak za razvoj budućih vrhunskih tehnologija čime ćemo postati najmoćnija tvrtka za inženjering i proizvode u FPV industriji”, rekao je Anthony Cake, donedavno izvršni direktor IRC-a, a sada novoimenovani glavni direktor za tehnološke inovacije Orqe.

Orqa nastavlja s razvojem svih postojećih IRC proizvoda koji će se i u budućnosti prodavati, kao dio portfelja najmoćnije tvrtke FPV industrije sa sjedištem u EU.