Lansirano novo pametno rješenje za rudarsku i cementnu industriju

Aplikacija EcoStruxure Plant Advisor – Process Intelligence nudi operativnu inteligenciju i procesno “samoučenje“ s ciljem povećanja učinkovitosti, te čišće poslovanje sirovinama duž lanca vrijednosti

50

Schneider Electric lansirao je novo rješenje za svoju platformu EcoStruxure Plant Advisor namijenjeno metalurškoj i cementnoj industriji. Riječ je o EcoStruxure Plant Advisor – Process Intelligence, aplikaciji koja koristi umjetnu inteligenciju, industrijski internet stvari (IIoT) na otvorenoj platformi, kako bi poboljšala održivost i operativnu učinkovitost u metalurškim i cementnim poduzećima.

Upravo su te industrije pod značajnim pritiskom potrebe prilagodbe svojih radnih i operativnih procesa, kako bi smanjile svoj ugljični otisak, uz istovremeno povećanje učinkovitosti i optimizacije lanca vrijednosti. Prema istraživanju tvrtke McKinsey & Company, na globalnoj razini, samo metalurgija je odgovorna za 4-7 posto emisija stakleničkih plinova pri čemu otprilike polovica dolazi iz procesa usitnjavanja.

Kompanija Schneider Electric razvila je otvoreno, skalabilno i kibernetički sigurno rješenje kao podršku operativnim aktivnostima koje se temelje na podacima i koji se odvijaju na više lokacija.
EcoStruxure Plant Advisor – Process Intelligence pomaže u:

  • Poboljšanju učinkovitosti imovine i procesa – targetira područja na kojima je moguć povrat unutar manje od jedne godine,
  • Osnaživanju radne snage – kroz funkcije izvješćivanja, incidenti i kvarovi se mogu riješiti dva do četiri puta brže
  • Provedbi agilnog lanca vrijednosti – zabilježeno je poboljšanje produktivnosti za 5% u pilot projektima.

Upravitelji postrojenja sada mogu istovremeno upravljati s više nadzornih varijabli kako bi optimizirali performanse postrojenja. EcoStruxure Plant Advisor – Process Intelligence nadilazi mogućnosti standardnih nadzornih ploča poslovne inteligencije (BI) kroz uključivanje samostalnog učenja kako bi preporučio odgovarajuće radnje koje će pomoći u optimizaciji procesa. Kao rezultat toga, metalurška i cementna postrojenja mogu poboljšati svoju ukupnu učinkovitost opreme (OEE) i potrošnje vode i energije istovremeno povećavajući propusnost.

“Oduševljeni smo što možemo uključiti procesnu inteligenciju u našu EcoStruxure™ Plant Advisor platformu. Imamo bogato iskustvo u suradnji s našim kupcima na postizanju opipljivih rezultata kroz rješenja i usluge za metalurgiju i teške industrije. Process Intelligence predstavlja sljedeću generaciju digitalnih alata za industriju”, rekao je Rob Moffitt, predsjednik odjela za rudarstvo, minerale i metale kompanije Schneider Electric.

“Kontinuirano nastojimo razvijati rješenja za predviđanje i poboljšanje budućih rezultata procesa na ključnim tržištima poput metalurgije ili minerala. Industrija nastoji ispuniti ciljeve održivosti, a ovo rješenje je posebno osmišljeno kako bi im pomoglo u njihovu suočavanju s tim izazovima”, poručio je Moffitt.