Settle kao način plaćanja dostupan u sve većem broju ugostiteljskih objekata

Integracija Remarisovog rješenje za blagajne u ugostiteljskim objektima sa Settleom potencijalno omogućava vlasnicima preko 2700 restorana i kafića da brzo i jednostavno implementiraju mobilno plaćanje u svojem poslovanju

391
Settle

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle i Remaris, vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu.

Ovim sporazumom  korisnici Remarisova sustava imaju mogućnost u svojim ugostiteljskim objektima, kafićima, restoranima prihvaćati Settle kao način plaćanja.

Remarisovo rješenje za plaćanje u kafićima i restoranima u Hrvatskoj trenutačno koristi više od 2700 kafića i restorana. Tijekom ljeta ovu platformu koristilo je više od 3200 ugostiteljskih objekata, što čini čak 25 posto hrvatskog tržišta.

Fokus na digitalnim rješenjima

„Naše rješenje jedino je software-as-a-service (SaaS) rješenje za blagajne ugostiteljskih objekata koje se izvršava u oblaku, a možemo se pohvaliti i da smo 2013., kada smo predstavili naš sustav, bili prvi poslovni sustav u oblaku koji je krenuo u masovnu primjenu. Naš fokus na digitalnim rješenjima koja koriste vrhunske tehnologije, u što se uklapa i upravo potpisano distribucijsko i tehnološko partnerstvo s Aukom i Settleom. Našim korisnicima – restoranima i kafićima – na ovaj način pružamo najbolja rješenja za plaćanje koja će biti praktična njihovim gostima“, naglasio je Hrvoje Habjanec, direktor tvrtke Remaris.

Brzina i jednostavnost mobilnog plaćanja

Sara Rasmussen, voditeljica poslovanja Settlea u Hrvatskoj. istaknula je kako je ova suradnja s Remarisom važna jer omogućava potencijalnim korisnicima – vlasnicima ugostiteljskih objekata – da brzo i lako implementiraju Settle u svoje poslovanje.

“Na ovoj novoj integraciji, sa svim specifičnostima za ugostiteljski sektor, nastavljamo raditi s Gastronomadima koj se najbolje snalaze u ovom konkretnom okruženju te mogu pomoći kafićima i restoranima da se što brže uključe na ovu platformu. Sve su lokacije, nakon ove integracije, brzo spremne za prihvaćanje mobilnog plaćanja, naravno, ukoliko to njihovi vlasnici žele. Korisnici Settlea sada imaju priliku na više mjesta doživjeti brzinu i jednostavnost mobilnog plaćanja, a vjerujemo da ćemo brojne nove korisnike dobiti i na licu mjesta, kada u ovim restoranima i kafićima vide koliko je praktičnije platiti mobilnim telefonom umjesto gotovinom“, kazala je Sara Rasmussen.

>>Aplikacija za mobilno plaćanje Settle stigla u Hrvatsku

Gastronomadi, Settle partneri za ugostiteljski sektor, pružaju konzultantsku podršku kafićima i restoranima koji žele uvesti obilno plaćanje kroz Settle.

“Gastronomadi djeluju desetak godina u sektoru gastronomije s ciljem podizanja razine usluga u HoReCa sektoru, što se odnosi i na primjenu novih tehnologija koje smanjuje troškove i pojednostavljuju poslovanje. Suradnja sa Settleom na Crossover festivalu bila je naš prvi korak na implementaciji Settle mobilne aplikacije u ugostiteljskim objektima. Intenzivno radimo na širenju prodajne mreže a ugovor s Remarisom će nam isto uvelike olakšati”, izjavila je Fani Prodan, direktorica marketinga Gastronomada.

U Zagrebu proširena mogućnost plaćanja putem Settle aplikacije

Od danas Settle se kao način plaćanja može koristiti i u Brokenships Cafeu i Brokenships Bistrou, kao i samom Muzeju prekinutih veza, Cheese Baru, Pomeriju i Mojo Baru u Zagrebu.

Marija Curić, direktorica Muzeja prekinutih veza. izjavila je povodom početka primanja Settle mobilnog plaćanja: “Muzej prekinutih veza u svojoj osnovnoj, kao i u pratećim ugostiteljskim djelatnostima, s veseljem i bez zadrške primjenjuje sve nove tehnologije koje poslovanje čine lakšim, sigurnijim i ugodnijim”

Osim spomenutih novih lokacija  mobilno plaćanje kroz Settle prihvaćaju Mala kavana, Eduinus, Body Mechanics, Gheeklife, Here be dragons, Metta obrt, Tim Luš, Trapezius, Očna optika i optometrija VOX, Body building i fitness učilište prof. Siser, La Creme wellness & beauty spa center, Aquarius Music Shop, Oko stola, Rockmark, Poliklinika Superiora, Gastronomadi i Vinoteka Vintesa.

Settle mogu koristiti svi korisnici u Hrvatskoj, neovisno o tome s kojom bankom posluju i koju vrstu kartice koriste. Aplikacija postoji u inačicama i za Appleove uređaje i operativni sustav Android.