Zagreb i Split na svjetskoj mapi najnovijih tehnoloških trendova

Od konkretnih primjera primjene u svakodnevnom životu do rješenja koja tek iščekujemo, BlockSplit i Web3 Tales pripremili su programe za više od 1.000 uzvanika

71
tehnološke konferencije blockchain

Dvije tehnološke konferencije koje će se odrati u Splitu i Zagrebu između 23. svibnja i 2. lipnja ugostit će više od 80 stručnjaka koji se bave tehnologijom blockchaina. Od konkretnih primjera primjene u svakodnevnom životu do rješenja koja tek iščekujemo, BlockSplit i Web3 Tales pripremili su programe za više od 1.000 uzvanika.

Ekipa iz BlockSplita, sad već četvrtu sezonu najveće regionalne Web3 konferencije, ove godine dovodi 60 vrhunskih globalnih stručnjaka koji će 23. i 24. svibnja pokriti teme od razvoja blockchain protokola i decentraliziranih aplikacija do uloge decentraliziranih platformi za budućnost znanosti. Upravo takozvan DeSci (decentralizirana znanost) ove će godine imati vlastiti program na glavnoj pozornici konferencije na kojoj će se vodećim glasovima industrije pridružiti i sam gradonačelnik grada, profesor i doktor fizike Ivica Puljak.

“Od početka nam je cilj da na BlockSplitu uvijek ima nešto za one koji tek kreću u ovaj svijet, ali i one puno iskusnije. I danas je sasvim jasno koliko se brzo naša zajednica i ova industrija u Hrvatskoj razvijaju. Neki su od naših sponzora u ovih nekoliko godina stigli od startupa do milijunskih evaluacija”, poručio je Antonio Perić-Mažar, suosnivač konferencije.

Web3 Tales

Rast zajednice i interesa za blockchain, pogotovo među ženama u regiji, potaknuo je i tim iza Web3 Tales konferencije u Zagrebu. Ona će se održati u Muzeju suvremenih umjetnosti 1. i 2. lipnja, a organiziraju je u potpunosti žene, i sve redom volonterke, članice Alice in Blockchains, udruge za edukaciju i promoviranje žena u svijetu kripta, fintecha i blockchaina. Web3 Tales stoga će staviti upravo vrhunske žene ove industrije u prvi plan pred parstotinjak posjetitelja koji će ujedno imati priliku posjetiti, po prvi put u Hrvatskoj, NFT izložbu 10 prominentnih digitalnih globalnih umjetnica.

“Obzirom na izrazito nisku zastupljenost žena u fintech i blockchain industrijama, gdje manje od 27 posto zaposlenih čine žene neovisno o ulozi, želimo što veći broj žena potaknuti da se uključe u ovo područje. Zato nas veseli što ćemo na W3T konferenciji, koja je namijenjena svima, vidjeti među speakerima čak 70 posto stručnih žena te na taj način primjerom pokazati što inkluzivnija i raznolikija budućnost interneta podrazumijeva”, istaknula je Anamaria Žuvanić, suosnivačica Alice in Blockchains i organizatorica Web3 Tales konferencije.

Obje konferencije veliki naglasak stavljaju na interakciju i radionice. Tako će posjetitelji Web3 Tales konferencije moći otvoriti svoj kripto novčanik na licu mjesta, naučiti kako napraviti NFT i zaštititi se na internetu. Na BlockSplitu će nešto iskusniji blockchainaši proći kroz proces pripreme pametnih ugovora, upoznati se s novom generacijom NFT-eva, ali i novim pravnim EU regulativama.

“Drago mi je da se uz BlockSplit razvija nova priča u obliku Web3 Tales konferencije. Ovo je velika stvar za pozicioniranje Hrvatske u web3 svijetu čime ćemo privući dokazane stručnjake i brojne investitore i time si olakšati razvoj novih ideja i proizvoda. Potražnja za decentraliziranim sustavima će samo rasti, a mi smo tek na početku”, istaknuo je  Perić-Mažar.