Visa potiče beskontaktno plaćanje gradskog prijevoza

U program Visa Ready for Transit do sada se uključilo 16 vrhunskih tehnoloških partnera – od malih tehnoloških tvrtki do multinacionalnih organizacija. Svaki od njih ima mogućnost proširiti Visa tehnologiju digitalnog plaćanja u tranzitnim tvrtkama širom svijeta

97
Visa Ready for Transit

Visa je u utorak objavila suradnju s 14 novih tehnoloških tvrtki iz deset zemalja u sklopu programa Visa Ready for Transit. Program je namijenjen tvrtkama čija tehnološka rješenja ubrzavaju uvođenje jednostavnog i efikasnog beskontaktnog plaćanja gradskog prijevoza te tako istovremeno promiču implementaciju beskontaktnog plaćanja javnog prijevoza na globalnoj razini. Program Visa Ready for Transit prvi put je najavljen u studenom 2017. s partnerima Vixom i Worldlineom.

Visa Ready certifikat standard je za kvalitetna rješenja koja su spremna za implementaciju, omogućujući tvrtkama u sektoru javnog prijevoza da implementiraju jednostavno i sigurno tehnološko rješenje za putnike širom svijeta.

Od malih tehnoloških tvrtki do multinacionalnih organizacija

“Tranzitne tvrtke širom svijeta žele saznati kako inovacije u plaćanjima mogu poboljšati iskustva korisnika njihovih usluga”, rekao je Jason Blackhurst, viši potpredsjednik odjela za inovacije i strateška partnerstva kompanije Visa. “Otkako smo pokrenuli program Visa Ready for Transit započeli smo suradnju sa 16 vrhunskih tehnoloških partnera – od malih tehnoloških tvrtki do multinacionalnih organizacija. Svaki od tih partnera ima mogućnost proširiti Visa tehnologiju digitalnog plaćanja u tranzitnim tvrtkama širom svijeta.”

Najnoviji partneri Visa Ready for Transit proizvode softver ili hardver potreban kako bi se putnicima diljem svijeta olakšalo korištenje javnog prijevoza.

Visa Ready for Transit dio je programa Visa Ready koji pomaže u širenju i usvajanju novih tehnologija kako bi treće strane u procesu plaćanja u najkraćem roku dosegnule globalno prihvaćanje. Program omogućava razvojnim inženjerima da budu sigurni kako njihovo rješenje zadovoljava Visa sigurnosne standarde i specifikacije u nizu rješenja – od transporta do biometrije i Interneta stvari (IoT). Tehnološke tvrtke koje žele postati Visa Ready mogu se prijaviti putem linka.

Visa Inc. je globalna kompanija za tehnologiju plaćanja koja povezuje potrošače, tvrtke, financijske institucije i vlade u više od 200 zemalja i teritorija s brzim, sigurnim i pouzdanim elektronskim plaćanjima. Upravlja jednom od najnaprednijih mreža za obradu podataka – VisaNet – koja može podržati više od 65 000 transakcijskih poruka u sekundi, sa zaštitom od zloupotrebe za korisnike i osiguranim plaćanjem za trgovce.

Visa nije banka i ne izdaje kartice, ne kreditira te ne postavlja stope i naknade za korisnike. Međutim, inovacije koje donosi omogućuju njezinim klijentima, financijskim institucijama, ponudu većeg izbora njihovim korisnicima: plaćanje odmah debitnom karticom, plaćanje unaprijed prepaid karticom ili plaćanje kasnije kreditnom karticom.