Adria Dental Group priključio stomatološku kliniku Dentum

Adria Dental Group oviom investicijom utvrdila je poziciju najveće dentalne grupacije u Hrvatskoj i široj regiji. Grupa sada ima više od 420 zaposlenih, više od 70 ordinacija i preko 160 stručnjaka dentalne medicine, s godišnjim prihodima iznad 30 milijuna eura

69
Adria Dental Group
Andrej Božić i Petar Bago_osnivači klinike Dentum

Stomatološka klinika Dentum, jedna od vodećih dentalnih klinika u Zagrebu, postaje dio Adria Dental Groupa. Adria Dental Group oviom investicijom utvrdila je poziciju najveće dentalne grupacije u Hrvatskoj i široj regiji. Grupa sada ima više od 420 zaposlenih, više od 70 ordinacija i preko 160 stručnjaka dentalne medicine, s godišnjim prihodima iznad 30 milijuna eura. U sastavu grupe je 5 klinika i 5 laboratorija (Zagreb, Solin, Rijeka i Poreč) s planom daljnjeg širenja na domaće i regionalno tržište.

Adria Dental Group prethodno je investirao u zagrebačku Polikliniku Arena, Salonu Dental i dentalni laboratorij Vladimir Tešija iz Solina te u Polikliniku Rident i dentalni laboratorij Ridental d.o.o.

Većinski udio u Adria Dental Grupi drži fond razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund) koji je osnovala investicijska tvrtka Provectus Capital Partners (PCP) sa sjedištem u Zagrebu. Fond podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa.

“Ponosni smo što su u klinici Dentum prepoznali našu viziju razvoja i odlučili postati dio Adria Dental Group. Stvaramo najveći lanac dentalnih klinika u regiji, vodeći se potrebom korisnika za dobivanjem svih vrsta usluga dentalne medicine na najvišem standardu, uz pomoć najmodernijih tehnologija”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Nadzornog odbora Adria Dental Group.

“Adria Dental Group je priključenjem klinike Dentum dobila još jednu izvrsnu ustanovu i odlične stručnjake. Svoju poziciju na tržištu gradimo inzistirajući na najvišoj kvaliteti usluge i praćenjem najnovijih metoda i usluga u dentalnoj medicini. Vjerujem da će to, kao i dosad, naši pacijenti znati prepoznati”, rekao je Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Grupe.

“Ovo je još jedno priznanje da smo u deset godina rada pozicionirali našu kliniku među vodeće klinike u Hrvatskoj. Okupili smo vrhunske stručnjake, imamo čitav niz zadovoljnih klijenata, a sada ćemo u okrilju Adria Dental Group dobiti još jedan zalet za daljnji razvoj klinike i naših djelatnika”, naglasili su Andrej Božić i Petar Bago, osnivači klinike Dentum.

Provectus Capital Partners (PCP), investicijska tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, osnovala je najveći fond privatnog kapitala u Adria regiji, koji drži većinski udio u Adria Dental Grupi.

>>Poliklinika Rident i laboratorij Ridental postali dio Adria Dental Grupe

>>Provectus Capital Partners investirao u Stomatološku polikliniku Arena