Green Frog Award 2019. za AD Plastik

Osim nagrade za najbolje izvješće o održivom razvoju, dodijeljena je i nagrada za napredak u izvještavanju koju je osvojila Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za originalnost u izvještavanju, a osvojio ju je Lidl Hrvatska

101
Green Frog 2019
Vali Marszalek (HUP/Global Compact), Zoja Crnečki (AD Plastik) i Ivna Turjak Čehibin (Deloitte) - Izvor: AD Plastik

AD Plastik Grupa dobitnik je nagrade Green Frog za 2019. koju Deloitte Hrvatska dodjeljuje za najbolje izvješće o održivom razvoju. Nagrada se dodjeljuje petu godinu za redom, a ove su se godine kao punopravni partneri u izboru pridružili Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact mreža Hrvatska.

Nagradu u ime AD Plastik Grupe preuzela je Zoja Crnečki, voditeljica Odbora za provedbu aktivnosti društveno odgovornog poslovanja.

Osim nagrade za najbolje izvješće, dodijeljena je i nagrada za napredak u izvještavanju koju je osvojila Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za originalnost u izvještavanju, a osvojio ju je Lidl Hrvatska.

Svečana dodjela nagrada održana je u sklopu konferencije “Zapošljavanje s učinkom”, koju su zajednički organizirali Deloitte, Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Mreža Hrvatska.

Ivana Turjak Čebohin, direktorica u Deloitteovom odjelu revizije i voditeljica Green Frog inicijative, u uvodnom govoru istaknula je da se u Hrvatskoj iz godine u godinu povećava broj tvrtki koje objavljuju nefinancijska izvješća koja tvrtkama mogu donijeti brojne koristi, kako za obveznike izvještavanja, tako i za društva kojima ono nije zakonska obveza.

“Drago nam je vidjeti da su tvrtke sve svjesnije da, kako bi maksimizirale koristi i stvorile dugoročnu vrijednost za svoje poslovanje, moraju voditi računa o očekivanjima ne samo dioničara, već svih svojih dionika: od dobavljača i zaposlenika do kupaca, potrošača i lokalnih zajednica”, poručila je Vali Marszalek, savjetnica za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje u HUP-u i izvršna direktorica Global Compact Mreže Hrvatska.

Zapošljavanje osoba s invaliditetom

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava “Zapošljavanje s učinkom” na kojoj se raspravljalo o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Panel je moderirao novinar Petar Štefanić, dok su u raspravi sudjelovali: Suzana Plečko, direktorica ljudskih resursa, Franck d.d., Anđela Mlinarić, voditeljica ljudskih resursa, Calzedonia Croatia d.o.o., Natalija Vičević, rukovoditeljica Službe za profesionalnu rehabilitaciju, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Ivan Božić, upravitelj, Socijalna zadruga Humana Nova i Saša Drinić, novinar.

Kroz dijalog s predstavnicima relevantnih institucija, udruga i predstavnicima poslovne zajednice nastojali smo rasvijetliti izazove prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom, a kroz primjere dobre prakse pomoći poslodavcima da osobe s invaliditetom doživljavaju kao priliku u svom poslovanju, a ne teret.

>>Aplikacija EVA olakšava upotrebu pametnih uređaja osobama s invaliditetom