Croatia Airlines obnavlja domaće letove i uvodi obvezno korištenje maski

Od 11. svibnja Croatia Airlines počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta, jutarnjeg i večernjeg, na linijama Zagreb - Split - Zagreb i Zagreb - Dubrovnik - Zagreb

103
Croatia Airlines korištenje maski
[Foto: A. Grubelić / Croatia Airlines]

Od 11. svibnja trebali li ponovo početi letovi na nekim domaćim linijama, a nacionalni avioprijevoznik priprema se za djelomičnu obnovu zračnog prometa unutar Hrvatske. Tako je, između ostaloga, donesena odluka da je od 4. svibnja na svim letovima kompanije Croatia Airlines obvezno korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice.

Kompanija Croatia Airlines donijela je ovu preventivnu mjeru slijedeći odluke i upute javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta. U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila.

Kako bi se zaštitilo zdravlje putnika i osoblja kompanija nastavlja i s provođenjem mnogih drugih već implementiranih mjera. Članovi kabinske posade koji dolaze u izravan kontakt s putnicima i zemaljskim osobljem opremljeni su odgovarajućim zaštitnim sredstvima, zrakoplovi se svakodnevno dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva. Zrkoplovi su, naglašava se u priopćenju nacionalnog zračnog prijevoznika, opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, dok zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Od 11. svibnja Croatia Airlines počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb – Split – Zagreb i Zagreb – Dubrovnik – Zagreb, a nova mjera nošenja zaštitnih maski odnosi se i na trenutno jedine aktivne međunarodne letove na liniji Zagreb – Frankfurt – Zagreb, jedanput na dan.

Od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, a kompanija će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i uputama javnozdravstvenih i regulatornih tijela.