Prva radijska emisija o energetici “50 nijansi zelene”

Iz mjeseca u mjesec emisija "50 nijansi zelene", čiji je autor Julije Domac, ima ideju promovirati novi način razmišljanja o energetici. Promovirati ideju kako se nešto može, a ne kako i zašto se nešto ne može.

113
50 nijansi zelene
Radijska emisija "50 nijansi zelene" na PoslovniFM-u

Kad se spoje dva stručnjaka, svaki na svom području, vrlo brzo nađu zajednički jezik. Kada se spoji ljubav prema znanju, stručnosti i želja za širenjem poslovnih informacija onda kao rezultat nastane jedinstvena autorska emisija „50 nijansi zelene“ dr.sc. Julija Domca koju možete poslušati na Poslovnom FM-u – prvom poslovnom internet i podcast radiju u Hrvatskoj.

Stvarati i slušati zvuk dobrog posla, biti kritičan, ali donositi rješenja, nove ideje, glavna je misao Darka Bukovića, osnivača ovog jedinstvenog radija, pa je tako jedinstvena i emisija „50 nijansi zelene“ koja se rodila iz prepoznavanja potrebe i važnosti za energetskim razgovorima.

Zvuk dobrog posla

„Kada sam kretao u cijelu priču znao sam da jedna od tema koja mora biti zastupljena na Poslovnom FM-u je i ona energetska. Dr. Domac nametnuo se kao logičan izbor. Ravnatelj najveće energetske agencije u Hrvatskoj, predsjednik vrlo značajnog europskog udruženja, bloger, osoba koja sve više i jače istupa u medijima kada su u pitanje teme energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. I kada imate dobru ideju i stručnjaka s druge strane koji tu ideju prepozna onda dobijete emisiju „50 nijansi zelene“ koja je svoju premijeru u javnosti dobila u petak, 20. rujna“, predstavio je Darko Buković emisiju.

Darko Buković, poslovniFM: Možda nemamo najljepše glasove, ali postavljat ćemo prava pitanja

Iz mjeseca u mjesec emisija 50 nijansi zelene ima ideju promovirati novi način razmišljanja o energetici. Promovirati ideju kako se nešto može, a ne kako i zašto se nešto ne može.

Novi način razmišljanja o energetici

„U svemu što je vezano uz energetiku, a poglavito uz elektroenergetiku, bili smo prvi ili među prvima u svijetu. Prvi elektroenergetski sustav u svijetu je u Hrvatskoj. Hrvatska je bila među prvih pet članica elektroenergetskog sustava Europe kakav danas poznajemo. Zašto ne bismo onda imali i prvu radijsku emisiju koja se bavi jedino i isključivo pitanjem energetske tranzicije i svega što to uključuje.”, s oduševljenjem je svoju prvu autorsku emisiju komentirao dr.sc. Julije Domac.

“Serijal otvaramo razgovorom s profesorom Slavkom Krajcarom s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, osobom koja smatra kako bi Hrvatska trebala biti samo na optimističnom putu u energetici. Kroz emisije će se izmjenjivati široka paleta zanimljivih i zvučnih imena“, dodao je Domac.

PoslovniFM je multimedijska platforma koja funkcionira na 3P modelu: poslušaj, pročitaj, pogledaj. PoslovniFM spaja tradicionalno i digitalno – s jedne strane je radio, zapravo audio zapis, kao tradicionalni, povijesno prvi medij, a s druge digitalna suvremena platforma koja omogućuje slušanje svih emisija na zahtjev, odnosno kad tko to želi i s kojeg mjesta želi.